Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Kuzey Irak’ta bulunan Politeknik Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Kuzey Irak’ın Duhok kentinde bulunan Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Mohsin Abdulazeez ile beraberindeki heyet, YYÜ’yü ziyaret ederek işbirliği ve Mevlana Programı protokollerini imzaladı. 3 günlük bir ziyaret kapsamında YYÜ’ye gelen heyet, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında etti. Ziyarette YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Duhok Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Mohsin Abdulazeez arasında protokoller imzalandı. Karşılıklı sunulan hediyelerin ardından heyet YYÜ Senato Toplantısı’na katıldı.

Rektörlük makamında imzalan protokolle ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Duhok Politeknik Üniversitesi ile hem işbirliği protokolü hem de Mevlana protokolü imzaladıklarını söyledi. YYÜ Diş Hekimliği, tıp, ilahiyat, edebiyat ve mühendislik fakülteleri ile merkezi laboratuvarı gezdiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, “Gerçekten hayran kaldılar üniversitemize. Bundan sonraki aşamada lisansüstü ve lisans düzeyinde öğrenci göndereceklerini söylediler. Ayrıca staj için hemşire ve teknisyenleri üniversitemize gönderecekler. Dolayısıyla üniversitemiz gerek bölgesinde gerek sınır olduğu ülkeler nezdinde öncü üniversite rolünü yerine getiriyor. Bu da bize mutluluk veriyor. Büyüyen bir değer olarak üniversitemizi hak ettiği noktaya getirmemiz gerekiyor. Eskiden günde 5-6 saat uyuyorduk, bundan sonra hedeflerimize ulaşmak için hiç uyumamamız gerekiyor. Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde YYÜ olarak yurt dışından en güçlü öğrenci alan üniversitelerden biri olacağız. Önümüzdeki günlerde üniversitemiz bütün yönleriyle güçlü bir vizyon ile misyonunu gerçekleştirmek adına hızla adımlarına devam edecek. Heyet, yapılan alt yapı çalışmalarımızı da yerinde gördü. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Irak’ta en iyi tanınan üniversite bizim üniversitemizdir. Aynı zamanda İran’da da en iyi tanınan üniversite biziz. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde Azerbaycan ziyaretimiz olacak. Orada da aynı diyalogu geliştireceğimize inanıyorum. Politeknik heyeti ile senatomuzla da bir araya geldi. Burada YYÜ’de okuyan Iraklı öğrenciler ve işbirliği alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Senato görüşmemizin de çok olumlu geçtiğine inanıyorum” dedi.

Protokol imzasında konuk heyet dışında YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel ve Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ile YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Demirel, YYÜ Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik de hazır bulundu.