Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için geleneksel hale gelen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı.

YYÜ Tıp Fakültesi’nin toplantı salonunda 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde 130 doktor adayı önlük giydi.

Törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerin mezun olup sağlık alanında hizmet vereceklerini belirterek, “Şu anda karşımda geleceğe ümitle adımlarını atmış, bizi gelecekte daha fazla huzura, daha fazla refaha, daha güvenli ve sağlıklı noktalara taşıyacak sevgili öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Allah’ın izniyle siz dünyanın çeşitli yerlerinde çok güzel hizmetler üreteceksiniz, görev yapacaksınız. Tüm hayatınızı şekillendirecek bu anınızda hepinizi tebrik ediyorum. Bu törenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından önlükler YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun ile dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi.