Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan “Yüzüncü Yıl Üniversitesi salonlarını yasa dışı toplantılara açıyor” mealindeki mesnetsiz haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü rektörlüğünden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde bir dernek tarafından özel bir işletmeye ait salonda düzenlenen gecede pankartlar ve posterler açılmış, bununla ilgili görüntüler sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında bu organizasyonun Yüzüncü Yıl Üniversitesi salonlarında düzenlendiği şeklinde yalan ve üniversitemizi karalamaya yönelik olarak bazı haberlere yer verilmiştir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi hiçbir zaman yasal olmayan, siyasi içerikli etkinliklerin, salonlarında ve kampus sınırları içinde yapılmasına izin vermemiştir, bundan sonrada vermeyecektir.

Üniversitemize 13 kilometre uzakta bulunan ve bir özel işletmeye ait düğün salonunda yapılan bu gecenin üniversitemizde yapılmış gibi gösterilmesi akıl ve vicdanla bağdaşmadığı gibi art niyetli ve üniversitemizi karalamaya yönelik bir girişimdir. Bilimsel ve demokratik bir anlayışla yönetilen, her alanda önemli başarılara imza atmış üniversitemizin bu olumlu imajını iftiralarla değiştirmeye çalışmanın kimseye faydası yoktur. Bu tür karalamaya yönelik yalan haber yapanları kınıyoruz. İlgililer hakkında yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.