Karaman’ı yasa boğan haber dün akşam saatlerinde geldi. Edinilen ilk bilgilere göre merhumun sabah saatlerinde konutunda yakın dostlarını ve çocuklarını telefonla aradığı ve ardından yardımcısı G.A. tarafından bileği kesilmiş halde bulunduğu öğrenildi. Otopsi sonucuna göre kalp krizinden vefat ettiği açıklanan Baki Karamanoğlu’nun neden bileği kesildiğine dair Cinayet Büro ekipleri tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Beş çocuk babası olan Karamanoğlu, şehrimizin kültür ve sanat yaşamına yaptığı katkılarıyla ve sayısız öğrencinin eğitimi için yoğun çaba sarf etmesiyle bilinmekteydi. Türkçenin Başkenti Karaman için de ömrünü vefa eden Karamanoğlu, bu konudaki faaliyetlere sonsuz desteği olmuştu.

Avukatı Taci Alkan yaptığı açıklamada, Baki Karamanoğlu’nun henüz defin tarihinin bilinmediğini belirtirken, cinayet büro ekiplerinin yürüttüğü soruşturmaya da dikkat çekti. İntihar mı, cinayet mi? Sorularını yanıtsız bırakan Alkan, daha sonra konuttan ayrıldı.

Gazetecilerin edindiği bilgilere göre, Baki Karamanoğlu’nun vefat etmeden önce çocuklarına birer mektupla vasiyetini bildirdiği ve bu vasiyetlerin yerine getirilmeden defin edilmemesini istediği konuşuluyor. Son olarak kulislerde mektupların her birinde birer Yunus Emre şiiri olduğu iddia edildi.

Bu arada Karamanoğlu Holding de bugün bir taziye mesajı yayınlayarak sevenlerine başsağlığı diledi.

Bizler de Baki Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ferdi Şah: “Yukarıdaki haber metni, yakın zamanda Karaman’da çekimlerine başlanacak olan “Bâki” isimli 5 bölümlük polisiye ve drama türündeki bir diziye aittir. Karamanlı Yunus Emre’nin 21. Yüzyılda, Baki Karamanoğlu’nda bir hoş görü timsali olarak yansıması şeklinde tasarlanan kurguda, haberde belirtildiği gibi Baki Bey’in vefatının üzerindeki şüpheler ve çocuklarına bıraktığı manevi mirası üzerine odaklanılmıştır.

UNESCO 2021 Yunus Emre yılında, hiçbir şehirde böyle bir faaliyetin yapılmadığını… Karamanlı insanların bunu gerçekleştirerek şehrimizi diğer şehirlerden öne çıkaracağının bilinciyle Karamanlı iş adamlarımıza, kurumlarımıza ve hemşerilerimize maddi ve manevi destek vermeleri için açık çağrıda bulunuyoruz” dedi.