Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Tan, uzun zamandır yaşadığı rahatsızlık sonucu vefat etti.

Prof. Dr. Özcan Tan, bu gün (Salı günü) Karaman Ahmet Yesevi Külliyesi Musalla Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Karaman Gündem Gazete ve Sitesi olarak merhum Özcan Tan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.

ÖZCAN TAN KİMDİR?

Özcan Tan, 1964 Karaman doğumlu, 1986 yılında KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını (1989) ve doktorasını (1996) aynı Üniversitede tamamlamış, 2011 yılında Profesör olmuştur. 1987-2004 yılları arasında Atatürk Üniversitesinde, 2004-2014 yılları arasında Selçuk Üniversitesinde görev yaptı.2014 yılında Selçuk Üniversitesinden görevlendirme (40/b) ile geldiği KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atandı. Prof. Dr. Tan, 2015 yılına kadar bu görevi yürütmüştür. Prof. Dr. Özcan Tan, rahatsızlığından önce Konya Teknik Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı başkanlığı görevini de yürüttü. Çeşitli dergi ve bilimsel toplantılarda sunulmuş 100 civarında yayını bulunmaktadır. 6 adet Doktora ve 15 adet Yüksek Lisans tezinde yöneticilik yaptı.

Karamanlı önemli akademisyenlerden olan Prof. Dr. Özcan Tan vefat etti.

Karaman Gündem Ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.