Karaman’da meydana gelen maden faciasının simge isimlerinden Recep Gökçe hayatını kaybetti.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 6 yıl önce yaşanan maden kazasında oğlu Tezcan Gökçe’yi kaybeden ve yırtık lastik ayakkabılarıyla katıldığı cenaze töreninde herkesi duygulandırarak gündem olan Recep Gökçe (81), koronavirüsten yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kazancı beldesinin Gökçeler Mahallesi'nde ikamet eden Recep Gökçe, geçtiğimiz gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde koronavirüs testi pozitif çıkan Recep Gökçe, Konya'da tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. Bunun üzerine eşi Ayşe Gökçe'nin de evinde karantinaya alındığı öğrenildi. Recep Gökçe'nin yarın öğleden sonra Kazancı beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.

ATİLA ZORLU’DAN TAZİYE MESAJI

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Recep Gökçe için sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı yayımladı. Zorlu yayınladığı mesajında; “2014 yılında maden kazasında vefat eden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe’nin vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, Gökçe ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırla başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.