Yalova’da 20 gündür bir dükkanda mahsur kalan kedi mahalleliyi seferber etti. Mahalleli, mahsur kalan kediyi dükkanın altından içeriye uzattıkları mama ve su ile besliyor. Yalova Belediyesi ve Süleymanbey Mahallesi Muhtarlığı ise Almanya’da olan mülk sahibine ulaşmaya çalışıyor.

Bir ay önce Süleymanbey Mahallesi Tükenmez Sokağı’nda Ateş Apartmanı’nın altındaki Ahmet Ateş adlı şahsa ait dükkana giren kedi, fark edilemeyerek burada kilitli kaldı. Dükkan sahibi ise Almanya’ya gitti. Kedi yaklaşık 20 gün önce mahalle sakinleri tarafından fark edildi. Açlıktan ve susuzluktan güçsüz düşen kedinin imdadına mahalle halkı yetişti. Dükkanın demirlerinin altından kediye mama ve su veren mahalleli kediyi ölümden kurtardı.

Mahalle sakinlerinden Aytekin Kambur ve Ümit Cesur, “3 haftadan beri bu hayvan burada duruyor. Mahalleli olarak o günden beri hayvanı burada biz besliyoruz. Biz yaklaşık 20 gün önce fark ettik. Dükkan demirlerinin altından mama ve su veriyoruz. Camı kırıp hayvanı da çıkartamıyoruz” dediler.

Bu durum Yalova Belediyesi ve Süleymanbey Muhtarlığı’nı da harekete geçirdi. Belediye Başkanı Vefa Salman, kanunu sebeplerle dükkanın camını kırarak ya da çilingir marifeti ile kediyi çıkartamadıklarını, ancak dükkan sahibine ulaşmaya çalıştıklarını dile getirerek, “5 gün önce konu bize intikal etti. O günden beri İtfaiye Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğümüz yakından ilgileniyor. Hayvanın oraya nasıl girdiğini bilmiyoruz. Özel mülk olduğundan müdahale edilemiyor. Mülkün sahibi Ahmet Ateş adlı birisi. Ona ulaşmaya çalışıyoruz. Emniyetle temasa geçtik. Ancak savcılık kanalı ile kedinin oradan kurtarılması lazım. Hayvanın sağlık durumu iyi. Biz de bu konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Annesini her gün ziyaret ediyor

Mahalle sakinleri her gün kedinin mahsur kaldığı dükkan önüne gelerek kediyi doyurmaya ve onunla oynamaya devam ediyor. Kedi cam arkasından kendini ziyarete gelen mahalleliye sevgi gösterisi yapmaktan geri durmuyor. Mahsur kalan kediyi her gün düzenli olarak ziyaret eden bir yavru kedi ise dikkat çekiyor. Mahalleli, bu kedinin de mahsur kalan kedinin yavrusu olduğunu iddia ediyor.