Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tonami Meydanı’nda köprülü kavşak projesi için belediye olarak ağaç söküm ve kesimine başlayacaklarını açıkladı. Salman, Karayolları’nın da Aralık’ta ihaleye çıkacağını söyledi.

Salman, Tonami Meydanı’nda köprülü kavşak projesi kapsamında bölgede bulunan 158 ağacın kaldırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Yakında ağaçların sökümünün başlayacağını ve bazı ağaçlarının sökülmesinin teknik olarak mümkün olmadığını dile getiren Salman, “Öyle ağaç zaten 19 tane. 100-120 santim çapında ağaçlar. 30 santime kadar sökebilme teknolojisi var. 19 ağaç maalefes kesilecek. Bunun yerine kaç tane ağaç dikilmesi gerekiyorsa dikeceğiz. TEMA’ya ziyarettimde Hayrettin Karaca’nın söylediği çok önemli bir şey vardı. ‘Eğer kamu yararı ise ve kesilecek ağaçlar ormanda değilse ağaçlar kesilir’ dedi. Bu ülkede Karaca’dan çevreci olduğunu, ağaç düşkünü olduğunu iddia edecek bir insan çıkmaz. Onun bunu söylemesi benim için önemliydi” dedi.

Salman, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını sürdürdüğünü ve aralık ayında ihaleye çıkacağını belirtti. Salman, “400 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapılacağı alanla ilgili plan hazırlıklarını yaptık. Sağlık Bakanlığı’nın müracaatını bekliyoruz. 4 imar adasından oluşan toplam 340 dönümlük arazinin gerekli plan hazırlıklarını İmardan Sorumlu Başkan Yardımcım Mehmet Erdem başkanlığında teknik personelimiz tamamladı. Arazinin 200 dönümü, ilgililerden aldığımız bilgiye göre 3 katlı olması öngörülen hastane binası için ayrıldı. Zemin bakımından yapılaşmaya müsait olmayan 70 dönümü ise otopark olarak ayrıldı. Teknik ekibimiz hem yeşili korumak hem de hastanenin ihtiyaç duyacağı yeşil alan için jandarmanın önündeki 26 dönümlük hatıra çam ormanının korunmasını ve hastane arazisine dahil edilmesini planladılar. Söz konusu parselin içinden ve çevresinden geçen yollarda ileride doğacak yoğun trafik akışı dikkate alınarak 15 metre genişlikten 20 metreye yükseltildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, planlar Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak hale getirildi. Sağlık Bakanlığı’nın müracaatını bekliyoruz” diye konuştu.