Yalova’da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tüm öğretmenler adına Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlama programı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göreve eni başlayan öğretmenler adına Mustafa Subaşı, emekliye ayrılan öğretmenler adına ise Sevim Kuloğlu birer konuşma yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Şairin dediği gibi, etten bir kalıp olan insanı şekillendiren, ona rehberlik eden, onu yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak maksadıyla bir araya geldiğimiz bugünde, sizi şahsım adına selamlıyorum. Dünyanın en kadim ve kutsallık atfedilen öğretmenlik mesleği her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, yarına aktarılması, bilim insanlarının ortaya çıkmasında lokomotif görev görmüştür. Öğretmenlerimiz, yarınlara, büyük hedeflere, kalkınmaya giden yolda her zaman anahtar rol olacaktır. Öğretmenlerimiz aldıkları sorumluluğun şuuruyla çalışmaktadır. Bu ülkenin her noktasında, gelişip kalkınmada eğitimin ve öğretimin önemi göz ardı edilemez. Bir toplumun eğitim kalitesi, onun gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyesiyle aynıdır" dedi.

Ardından emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi. Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Program emekli öğretmenlere plaket verilmesiyle sürdü. Emekli öğretmenler arasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın eşi Dilek Salman da yer aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, şiirler, müzik ve halk oyunu gösterileriyle devam etti.

Törene Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Erdoğan Gül, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan ve diğer kamu kurum müdürleri de katıldı.