Yalova Belediyesi sokak hayvanlarını doyuracak.

Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın ilk “Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu"nun (PUGEDON) açılışını yaptı. PUGEDON ile hem çevrenin korunması, hem de sokak hayvanlarının mama ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Yalova halkının ve hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Salman, "Maksadımız hem geri dönüşüm bilincinin yerleşmesi, hem de sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Tabii bu proje sadece kedi ve köpeklerle sınırlı kalmayacak. Açılışını yaptığımız kutuların sayısının artması için çalışmalarımız sürecek. Tamamen kendi emeği ile bu makineyi yapan Engin Bey’e ve Yücesan A.Ş.’ye bağışından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Salman, Girgin’e plaket takdim etti. Yalova Belediyesi’nin yaklaşımından dolayı memnuniyetini belirten Engin Girgin, “Geri dönüşüm makinelerimizin farklı versiyonları üzerinde çalışıyoruz. Geri dönüşüm ile güvercinlere yem, öğrencilere kalem veren ve daha farklı hizmetler sunacak geri dönüşüm kutularımız hazırlanma aşamasında. Halkımızın ilgisi gün geçtikçe artıyor. Özellikle geri dönüşüm şuurunun yerleşmesini hedefliyoruz. Esnafımızın reklam vererek ilgi göstermesi dayanışmayı güçlendirecek” dedi.

Güneş enerjisi ile çalışan geri dönüşüm kutusunun en önemli özelliği, atılan her atık karşılığında, aynı anda kumbaranın alt kısmındaki mama kabına sokak hayvanları için kuru mama dökmesi.Yalova Belediyesi tarafından temin edilen kuru mama, geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek plastik, cam, metal, karton içecek ambalaj çöplerinin PUGEDON’un ön yüzündeki üst delikten atılmasıyla, aşağıdaki bölmede bulunan mama kabına dökülüyor. PUGEDON’un içinde bir de su haznesi bulunuyor. Vatandaşların şişelerinde kalan suları kumbara üzerindeki su deliğinden dökmesiyle kumbaradaki çelik kapta taze su birikerek, sokak hayvanlarının su ihtiyacı karşılanıyor.

Sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusunun ilki Çınarlı Park’a yerleştirildi.