Yalova Belediyespor Başkanı Resul Kocaağa, kulübün bütçesinin 230 bin lira olduğunu açıklarken, bu miktarın bütün amatör branşlar için harcandığını söyledi.

Yalova’da sporu canlandırmak için neler yapılacağının görüşüldüğü istişare toplantısına Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sadri Sayıoğulları, Yalova Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Yalova Şubesi Başkanı Sefa Demir katıldı. Toplantıda, ortak fikir olarak Yalova’da uzun süreli liglerin oluşturulması ön plana çıktı.

Yalova Belediyesi’nin gelirlerinin binde yedisinin kulübe aktarıldığını belirten Kocaağa, “Yalova Belediyesi’nin gelirlerinin binde 7’si, Belediyespor’a ayrılıyor. Bu aktarılan para Yalova’daki bütün amatör kulüpler için harcanıyor. Belediyespor’un bütçesi 230 bin lira. Kulübümüz bünyesinde 10 spor branşının yanı sıra ilimizdeki amatör kulüpler için bu para harcanıyor. Örnek olarak 18 kulübün lige katılım bedelleri, Yalova Belediyesi tarafından kulübe aktarılan paradan ödeniyor. Yani futbolun dışındaki diğer branşlar için de Belediyespor bütçesi kullanılıyor” şeklinde konuştu.