Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Yalova Odaları Üst Kurulu’nun aylık toplantısına katılarak, üniversitenin geldiği son nokta hakkında bilgi verdi. Eruslu, üniversite sanayi iş birliğinin Yalova’ya önemli katkıları olacağının altını çizdi.

Yalova Odaları Üst Kurulu, 2014 yılının son toplantısını YTSO toplantı salonunda yaptı. Kurulun bu ayki konuğu ise Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu oldu. Eruslu, şu anda Yalova üniversitesinde 11 bin 624 öğrenci bulunduğunu dile getirerek, "İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İslami Bilimler Fakültesi ve Sanat Tasarım Fakültesinde 480 akademik personel ve 212 idari personel ile hizmet verilmekte. Meslek yüksek okullarında 46, fakültelerde 23, enstitülerde 36 program bulunmaktadır. 248 adet bilimsel yayın apan Yalova Üniversitesi, 72 sosyal kültürel ve bilimsel faaliyet gerçekleştirirken, 40 bin kitaplı bir kütüphaneye de sahip. Yalova Üniversitesi kampus inşaatında Merkez Araştırma Labarotuvarı 2 bin 500 metrekare, gerçekleşme oranı yüzde 23, Hukuk Fakültesi 6 bin 790 metrekare, tamamlanma oranı yüzde 60, İktisadi İdari İlimler Fakültesi inşaatı 13 bin 210 metrekare, tamamlanma oranı yüzde 45, merkezi yemekhane ve mutfak yapımı işi 1460 metrekare, tamamlanma oranı yüzde 21. Bunların yanı sıra atletizm pisti ve futbol sahası, sosyal donatı alanları, alt yapı çalışmaları da devam etmektedir. Araştırma merkezleri, Yalova Çocuk Üniversitesi, Yaşam Hayat Üniversitesi projelerinde de çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Öğrenci sayısın artmasının şehrin ekonomik hayatına da ciddi katkıları olacağını dile getiren Eruslu, "Yalova Üniversitesi tüm kurulları ve kampusu ile tam kapasite olarak hizmet verdiğinde öğrenci sayısının da artacağı göz önüne alındığında öğrenciler şehrimizin ekonomik hayatına da daha fazla katkı sağlayacaktır. Ayrıca diğer şehirlerden gelen öğrenciler Yalova’nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacak, geldikleri şehirlerde yaşayanlara önemli bir rehber olacaktır" diye konuştu.

Yalova Odaları Üst Kurul üyeleri ise, Yalova Üniversitesi’nin ilimizin gelişimi açısından önemine işaret ederek, "Yalova Odaları Üst Kurulu olarak Yalova Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmaların esnafa katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda ki ilk projeyi ise odalara üye iş yerlerinde üniversite öğrencilerine belirli oranlarda indirim imkanı sağlanmasına yönelik yapabiliriz. Her oda ne oranda indirim yapacağını ise önümüzdeki süreçte netleştirecektir" diye konuştu.

Rektör Eruslu, sanayi ve üniversite iş birliğinin sağlandığı illerin kaldığındığına dikkat çekerek, "Yalova’da da bu iş birliği çok önemlidir. Biz üniversite olarak KOBİ’lere inovasyon ve AR-GE desteği sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.