Akustik süngerler düz bir yapıya sahip olduktan sonra özel makineler yardımıyla farklı modeller verilerek her ortama uygun hale getirilir. Böylece hem ses yalıtımı hem de akustik düzenleme sağlamış olursunuz. Akustik süngerler aynı ham maddeden üretilse de farklı özelliklere sahip olabilirler. Bunlar yoğunluk, renk, boyut, model, kalınlık ve yanmazlık özellikleridir. Yanmaz akustik süngerler poliüretandan üretilen farklı yoğunluğa sahip çeşitli ses frekanslarının önüne geçebilecek düzeyde üretilmiş ses yalıtım süngerleridir. Akustik süngerler sesin yankı bulduğu dekoratif görünüme önem verilen mekanlarda yankı ve sesin ortadan kalkması için üretilen ses yalıtım süngeridir. Akustik Sünger ham maddesi poliüretan ve melamin köpük olduğundan dolayı ses sünger boşluklarını doldurarak mekan içerisindeki istenmeyen sesin önlenmesini sağlar.

Akustik sünger

Ses yalıtımı uygulaması sıklıkla karşılaşılan bir uygulama türü arasında yer almamakta olup sıklıkla kullandığımız sinema ve konser salonlarında görmüş olsakta ses yalıtımı uygulaması gerçekleştirilmemişse karşılaşılan uygulamalarda kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olunması mümkün olmayacaktır. Isı yalıtımı kadar tüm binalar için kullanılması zorunlu olmayan bu uygulamada kullan akustik sünger nedir sorusunu yanıtlayarak işe başlayabiliriz. Akustik Sünger ses yalıtım ve izolasyon konusunda üstün başarı sağlayan akustik malzemelerdir. Şimdi akustik süngerin farklı alanlardaki sağladığı etkiyi inceleyeceğiz. Evlerde ses yalıtımı olmadığı zaman dışardan gelen sesler komşulardan gelen sesler bizleri ister istemez rahatsız edecektir. Bu da ciddi bir sorundur. Fakat evlerde kullanacağımız akustik süngerin faydaları dışarıdan gelen sesleri emerek evde daha rahat bir şekilde vakit geçirebileceksiniz. Ofislerde ise ses yalıtımı olmadığı zaman ise personellerin kendi aralarında konuşması ve telefonla konuşmaları çalışanların motivasyon kaybına sebep olur verimsiz çalışmalarına sebep olur.

Ofis için akustik sünger

Ofislerde kullanacağımız Akustik Sünger çeşitlerinin faydaları uygulandığı alandaki ses akustiğini sağlayarak istenmeyen sesleri en az seviyeye indirgemektedir. Cafe ve barlarda ses yalıtımı olmadığı zaman müzik sesleri ister istemez çevredeki insanları ve esnafları rahatsız etmektedir. Bu da işletmecinin en büyük problemidir. Cafe ve barlarda kullanılan ses kesici akustik süngerin faydaları ses içeride hapsederek dışarıya iletimini kesecektir. Böylece akustik süngerin faydalarını görmüş olacaksınız. Akustik süngerler farklı renk ve model seçenekleriyle de uygulayacağınız alan tamamen sizin zevkinize kalmış. Akustik Sünger hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi için bizimle iletişime geçiniz. Ses emici köpükler tipik olarak ses engelleme muadillerinden daha yumuşak ve daha hafiftir. Bu açık ve esnek hücre yapısı, doğal bir ses dalgası emici görevi görür ve duvar, zemin ve tavan gibi sert yüzeylerden gelen seslerin yankılanmasını önler. Bunu, mevcut ses enerjisini ısıya dönüştürerek ve ses dalgalarının odaya geri dönme yeteneğini azaltarak yapar. Nasıl kullanıldığına bağlı olarak, bu köpük türü bir odadaki akustiği de artırabilir. Piramit veya kama şeklinde kesilmiş ses emici köpük, titreşimleri ses kalitesini artıracak şekilde manipüle etmek için kullanılabilir. Yaygın bir örnek, duvarlara görünür köpük fayans ve panellerin montajı yoluyla yankının azaldığı bir kayıt stüdyosudur.