Anıl Uzun, 13 Mart'tan itibaren yöneticilerine danışmanlık verdiği restoranlarda özel olarak servis edilecek yeni bir sos serisini piyasaya sürüyor.

Anıl Uzun, insanları sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bir şef ve profesyonel bir restoran yöneticisi. 8 yıldır restoranlara danışmanlık hizmeti veren Anıl Uzun aynı zamanda şeflik kariyerine devam ediyor ve TV şovu içerikleri hazırlıyor ve tarifler geliştiriyor.

Anıl Uzun yıllardır restoranlarda hizmet verirken lezzetli yemeklerin de sağlıklı olabileceğini anlatmak istiyor. Sağlıklı yemek konusunda profesyonel aşçılara ve restoranlara danışmanlık veren Anıl Uzun, birçok restoranda çalıştığı için mevcut menülerdeki eksiklikleri görüyor ve restoran sahiplerine menülerine sağlığı tarifleri sokmaları yönünde çağrıda bulunuyor. Bu hedefle yola çıkan Anıl Uzun lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri ile birlikte sunulacak yeni sos çeşitlerini piyasaya sürdü. Bu sos serisinin amacı Türk mutfağının gizli tatlarını sevdirmek ve insanları sağlıklı beslenmeye teşvik etmek.

Anıl Uzun'un yeni sos serisinde, profesyonel şefler tarafından restoranlarda servis edilecek dört adet taze makarna sosu yer alacak. “Soslar, bazı çok özel tariflerle hazırlanarak sunuma uygun hale getirilmiş olup sağlıklı yemeklerde servis edilecek yemekler için mükemmel.” diyor Anıl Uzun.

Soslar, insanları yemeklerinde daha fazla sebze tercih etmelerini teşvik etmek için bitki temelli olarak hazırlanmıştır. Serideki her sos, bir bitki dokunuşuyla farklı bir tarza bürünmüş ve geleneksel makarna soslarından geliştirilmiştir.

Anıl Uzun, “Restoran yemeklerindeki et hâkimiyetini yıkmak için özel olarak restoranlarda servis edilecek bir sos yelpazesi hazırlamak istedim. Özel yemeklere ekstra sebzeler katmak için bu lezzetleri geliştirmek üzere şef arkadaşlarla birlikte çalıştım." diye ekliyor.