İçerisinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde, yoğunlaşan iş tempoları ile birlikte ev dışında geçirdiğimiz vakitler gittikçe artmaya başlamış durumda. Durum böyle oluca hijyen kuralları ihmal edilmemesi gereken önemli detaylar halini almaya başladı. Kış aylarında grip salgınının bile daha yaygın olduğunu biliyoruz. İşte tam olarak bu sebepten ötürü, kış aylarına girmeye başladığımız şu dönemlerde daha bir tedbirli olmak gerekiyor. Maske takmak, el dezenfektanları kullanmak ve antibakteriyel sıvı sabun gibi ürünlerle bir arada yaşamaya başlamak gibi bireysel tedbirleri elden bırakmamakta fayda var.

Sıvı Sabun Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hijyenden bahsetmiştik, bu doğrultuda bir sıvı sabun alırken dikkat etmeniz gereken ilk detay antibakteriyel olmasıdır. Özellikle pandemi döneminde kuru ve sıvı sabunların yerini almaya başlayan antibakteriyel sabunlar pek çok kişi tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Mikroplara karşı diğer sabunlara göre çok daha güçlü bir yapısı olan antibakteriyel sıvı sabun tercihleri yaparak, hastalıklardan daha emin adımlarla uzaklaşabilirsiniz.

Sıvı Sabunların İçerisinde Olmamasına Dikkat Edilecek Maddeler

Bazı sıvı sabunların içerisinde, kişilerde alerjik reaksiyona sebebiyet verebilecek çeşitli maddeler bulunabiliyor. Kullandığınız antibakteriyel sabun içerisinde alerjen maddeler olmamasına özen gösteriniz. Proxentin gibi alerji testlerinden başarıyla geçmiş olan antibakteriyel sıvı sabunları tercih etmenizde fayda vardır. Bu nedenle sıvı sabun alırken sabunun içerisinde bulunan maddeleri ve sağlık bakanlığı gibi onayları olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bunların dışında triklosan adında ki maddenin de sıvı sabunların içerisinde olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu maddenin bulunduğu sıvı sabunlar ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirebilir.

Bireysel Tedbirler Atlanmamalı

Bütün alınacak olan bu tedbirlerin yanı sıra bireysel olarak alacağımız tedbirleri kesinlikle atlamamakta fayda var. Özellikle toplu alanlarda maske takmaya, toplu alanlardan olabildiğince uzak durmaya ve ellerimizi düzenli olarak dezenfekte etmeye özen gösterilmelidir. Bütün bu koşuşturmanın arasında ise günde en az 5 defa elleri Proxentin gibi antibakteriyel sıvı sabun kullanarak yıkamaya özen göstermek gerekmektedir. Bunların haricinde elleri dezenfekte etmeden ağız, göz ve burun ile temasından kaçınılmalıdır.