Yaz aylarında tatil tercihlerini Avşa Adası’ndan yana kullananlar için en önemli hususların başında Avşa Adası pansiyonları ve fiyatları geliyor.

Avşa Adası’nın bu denli büyük bir ilgi görmesinde adanın sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerin yanı sıra her bütçeye uygun konaklama fırsatlarının bulunması da etkili oluyor.

Tatillerini Avşa Adası’nda geçirmek isteyenler için oldukça geniş çeşitlilikte pansiyon, otel ve apart konaklama imkanları bulunuyor. Avşa Adası’nın genel tatil kültürü, gece hayatı, doğal ve tarih güzellikleri dikkate alındığında adaya tatile gelenler konaklama yerlerinde çok fazla zaman ayırmıyorlar. Bu sebeple adaya gelenler tatil bütçesinin daha uygun bir kısmını konaklamaya ayırma imkanlarına sahip oluyor

Avşa Adası Konaklama Seçenekleri

Avşa Adası konaklama seçeneklerinin en dikkat çekici yanı birçoğunun sahile yakın olması ve her bütçe için geniş seçme imkanının bulunması oluyor. Avşa Adası konaklama çeşitleri arasında otel, pansiyon ve apart seçenekleri ile birlikte birçok aileburada bulunan evlerini buraya tatile gelenlere kiralayabiliyorlar. Özellikle kalabalık aliler için bu kiralık evler çok uygun maliyetli konaklama imkanı sağlıyor.Sahil bölgesi için geçerli araç girememe kuralı insanları konaklamalarını daha huzurlu gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Avşa Adası konaklama seçenekleri arasında; Altinkum Tatil Konakları, Avşa Akvaryum Butik Otel, Bahar Aqua Resort, Afissia Garden Hotel, Manyas Suit Motel, Aslantürk Butik Hotel, Uludağ Apart Oteli, Avşa Hotel, Cane Motel, Temel Motel ve Avşa Yüksel Mote len çok tercih edilen konaklama yerleri arasında bulunuyor. Ayrıca adada çok daha uygun bütçelere hitap eden ve doğanın içinde huzurlu bir konaklama imkânı sunun Apart otel ve pansiyonlar arasında Ok Pansiyon, Sevim Apart, Heramis Apart, Lara Zeynep Apart otel, Ege Motel Apart, Avşa Kiraz Apart Otel ve Ertol Apart Pansiyon seçeneklerinin ön plana çıktığı görülüyor. Kısacası adada konaklama yeri bulma açısından hiçbir sıkıntı yaşanmıyor.

Avşa Adası Konaklama Ücretleri

Avşa Adası konaklama imkânlarının çeşitliliği ve her bütçeye uygun seçeneklerin olması ile ön plana çıkıyor. Otellerde tam pansiyon hizmet yer almıyor. Bu sayede ada ekonomisinin sürekli canlı hale geldiği görülüyor.

Avşa Adası pansiyon fiyatları kişi başına 50 TL’den başlayarak 120 TL’ye kadar çıkabiliyor. Otel fiyatları ise 110 TL’den başlayıp 150 TL’ye kadar çıkıyor. Yaz aylarının yoğun dönemlerinde özellikle hafta sonları için adaya gitmek isteyen kişilerin yer bulabilmeleri için önceden rezervasyon yaptırmasında fayda bulunuyor.