Türkiye’nin güney sahillerinin en gözde tatil şehri olan Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, yaz turizminin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Belek, Antalya’nın en yeşil bölgelerinden biridir. Antalya Merkez’e 30 km uzaklıkta bulunur. Akdeniz denizinin eşsiz turkuazına ev sahipliği yapan bölge, 5 yıldızlı her şey dahil otellerin, konforlu butik otel ve pansiyonların hizmet verdiği tatil adreslerinden. Golf sahalarıyla da oldukça meşhur olan Belek, eğlence hayatı, aktivite imkanlarıyla da dikkat çekmektedir.

Belek’e Nasıl Gidilir?

Antalya’nın doğusunda bulunan Belek’e en yakın havalimanı 33 km uzaklıkta bulunan Antalya Havalimanı’dır. Belek’e havalimanından toplu taşıma ile ulaşım sağlamak için öncelikle Antalya otogarına gitmeniz gerekiyor. Antalya otogarından Belek minibüsleri ile Belek merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanından direkt Belek’e gitmek isterseniz araç kiralama ya da transfer seçeneklerini değerlendirmeniz gerekir.

Antalya Belek’e İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden yaz sezonunda direkt otobüsler hareket ediyor. Bulunduğunuz şehirden Belek’e direkt otobüs bulunmuyorsa Antalya’ya gidebilir, otogardan Belek minibüslerine binebilirsiniz.

Belek’e Ne Zaman Gidilir?

Belek ilkbahar ve yaz aylarında turizmin oldukça hareketli geçtiği Akdeniz tatil beldelerinden. Nisan ayının sonlarından itibaren bölgede bulunan oteller yaz sezonu açılışlarını yapıyor. Akdeniz’in yaz aylarında oldukça sıcak olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğer yakıcı güneş ve sıcaktan hoşlanmıyorsanız Belek’e Nisan, Mayıs ve Haziran ayının başlarında gitmenizi tavsiye ederiz. Eylül ve ekim aylarında da Belek’te deniz tatili yapmak mümkün. Haziran ayının ortalarından Ağustos ayının sonlarına kadar bölge sıcak havası, dolu dizgin eğlence hayatı ve aktivite imkanıyla oldukça renkli bir yaz sezonu geçiriyor. Aradığınız tatil eğlenceli, bol güneşli ve aktiviteli bir süreçse bu dönemlerde Belek’i tercih edebilirsiniz.

Belek’te Ne Yapılır?

Belek, doğal ve tarihi güzellikler ile doğu bir bölge. Belek’te ne yapılır? Diye merak ediyorsanız;

  • Akdeniz su altı zenginliklerinin gözlemlenebildiği en güzel bölgelerden biridir, mutlaka dalış deneyimi yaşamınızı tavsiye ederiz.
  • Tekne turları ile Antalya’nın eşsiz koylarını keşfedebilirsiniz.
  • Dünyaca ünlü golf sahalarında golf sporunu deneyimleyebilirsiniz.
  • Belek’te bulunan tarihi noktaları mutlaka keşfetmelisiniz. Aspendos ve Perge Antik Kentleri mutlaka görmeniz gereken tarihi noktalardan.
  • Tenis sahalarıyla da bilenen bölge tenise başlamak için de iyi bir fırsat olacaktır.
  • Su sporları aktiviteleri arasında rafting, parasailing, kano gibi faaliyetlere katılabilirsiniz.

Belek’te Nerede Kalınır?

Belek, lüks ve konforlu pek çok otele ev sahipliği yapıyor. Her bütçeye ve tatil zevkine uygun otel konaklama seçenekleri mevcut. Belek otelleri her şey dahil, ultra her şey dahil, oda kahvaltı gibi konseptler ile hizmet veriyor. Belek’te konforlu, eğlenceli bir tatil için denize sıfır 5 yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Aradığınız doğa içinde dinlendirici bir tatil ise Belek’te bulunan bungalov evleri tercih edebilirsiniz. Belek ve yakın çevreleri keşfetmek, pek çok aktiviteye katılmak istiyorsanız Belek Merkez’e yakın otelleri tercih edebilirsiniz.