Bebekler dendiğinde akla ilk gelen oyuncaklardır ve başta en çok tercih edilen çıngırak modelleridir. Bu oyuncaklar bebeğin ilgisini çekmek ve eğlendirmenin dışında gelişimlerine ciddi katkı sağlayan oyuncak gruplarındandır. 0-3 aylık bebeklerde daha çok tercih edilen bu oyuncaklar çıkardığı sesten dolayı bebeklerde duyma yetilerinin gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır. Duyma, el koordinasyonu ve görme becerileri açısından son derece önemli, fayda sağlayan oyuncaklardandır.

Çıngırak Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler 0-3 aylık dönemlerde ve öğrenme duyularının gelişimi açısından her nesneyi ağzına götürme eğilimindedirler. Bu nedenle alınacak olan çıngırak modelinin yutulabilmesi imkânsız olmalıdır. Sağlıklı malzemelerden üretilmiş olup içerisinde kimyasal bir madde bulunmaması gereklidir. Sert olmayıp bebeğin kolaylıkla kavrayabileceği yumuşaklıkta olmasına özen göstermek gereklidir.

Çıngırak kullanımı bebeğin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine büyük fayda sağlayan oyuncaklardandır. Yaş grupları gereği parçalanmaması, yutulabilir küçüklükte olmaması ve sağlığa zararlı maddeleri içermemesi oldukça büyük önem taşır. Aileler oyuncak tercihlerini yaparken mutlaka bu kurallara dikkat etmelidir ve bebek sağlığını riske atmamalıdır.