9 Nisan 1998 Ankara doğumlu Enes Batur Sungurtekin; YouTuber, oyuncu ve şarkıcıdır. Uluslararası Antalya Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde bir süre eğitim almış daha sonra ise yüksek eğitimine Nişantaşı Üniversitesinin Sinema ve Televizyon bölümünde devam etmiştir. Aynı zamanlarda bir YouTube kanalı açarak oynadığı oyunlardan çektiği videoları yüklemiş ve YouTube Türkiye'nin ilk özgün video üreticilerinden olmuştur.

Hızla bir kitleye ulasan Sungurtekin; 2015 yılında 100.000, 2016 yilinda 1.000.000, 2019 yılında ise 10.000.000 aboneye ulaşmıştır. 2017’de düzenlenen 44. Altın Kelebek Ödülleri’nde ilk kez dağıtılan En İyi YouTuber/Instagrammer Ödülü kendisine verilmiş ancak daha sonra videolarında küfür ve hakaret bulunduğu gerekçesiyle geri alınmıştır. 2018’de ise beşincisi düzenlenen Altın Palmiye Ödülleri’nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü’nü kazanmıştır. Aynı sene ilk filmi olan, başrollerinde kendisiyle birlikte Ceyda Düvenci ve Bekir Aksoy'un da olduğu “Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?” vizyona girmiştir. İkinci filmi “Enes Batur Gerçek Kahraman” ise 31 Mayıs 2019’da vizyona girmiştir. Ayrıca 2018 senesinde “Kafalar Karışık” adlı sinema filminde de rol alarak oyunculuk kariyerini devam ettirmiştir.

Ayrıca 2018 senesinde yakın arkadaşı Kaya Giray’la piyasaya sundukları”Gel Hadi Gel” isimli şarkıyla müzik hayatına da giriş yapmıştır. Daha sonra 2019 senesinde “Dolunay” isimli bir şarkı çıkarmış ve bu projede Emre Şakar, Alican Özbuğutu, Özkan Meydan gibi isimlerle çalışmıştır. Sungurtekin şarkıya kendi yönetmenliğinde bir klip de çekmiş ve bu video klibin 100.000.000 dinleyiciye ulaştığı takdirde yeni bir şarkı çıkaracağını sevenlerine duyurmuştur. 2020 senesinde ise sözünü tutarak “Biliyom” isimli şarkısını piyasaya sunmuştur. Ulaşmakta zorluk çektiğiniz tüm şarkıları mp3 indir adresini kullanarak kaliteli formatta indirmenizi öneririz.

Aynı zamanda Türkiye’nin en geniş kitleye sahip YouTube kanalına videolar yüklemeye devam etmektedir. Türkiye’nin en büyük youtube kanalına sahip olan youtuber Enes Batur’un şu zaman kadar çıkardığı bütün şarkılarını Enes Batur Şarkıları indir platformu üzerinden bedava indirebilirsiniz.

Kaynak: Türkiyenin En kaliteli Müzik indir sitesi.