Engelliler ev kampanyaları sayesinde barınma ihtiyaçlarına rahatça gidermeyi başarıyorlar. Firmalar tarafından özel olarak hazırlanan bu kampanyalar sayesinde uygun fiyatlar, uygun ödeme koşullarıyla birlikte ev sahibi olmak mümkün oluyor. Özellikle de TOKİ tarafından yapılan bu kampanyalar başladığı andan itibaren büyük bir talep görmeye başladı.

Kurum tarafından amaçlanan engelleri dolayısıyla normal insanlara göre dezavantajlı konumda bulunan insanlara gerekli şekilde yardımcı olmak istemektedir. Bunun için yapılması gereken düzenlenen kampanyaları takip eden, yaşadığınız şehirde yapılan projelere gerekli başvuruyu yaparak rahatça ev sahibi olmaktır. Kurum bu konuda çok titiz çalışmakta ve onlar için özel olarak belirlenen bir kontenjan ayırıyor.

TOKİ Engellilere Özel Kampanyalar

TOKİ engellilere özel kampanyalar düzenlemektedir. Yapılan tüm projelerin içerisinde %5 oranında bir kontenjan ayılıyor. 100 dairelik bir projede 5 daire otomatik olarak bu tür insanlara ayrılıyor. Özellikle yüksek faizler, yüksek ev fiyatları nedeniyle insanların ev sahibi olması giderek zorlaşıyor. Bunun içinde bu gibi özel projeler ve kampanyalar engelli, şehit aileleri, maluller, dul, yetimler ve gaziler için özel olarak ayrılıyor. Bu tür kapsama giren insanlara tüm projelerden belirli bir kısım ayrılıyor.

Tabi engelli olan vatandaşların başvuru yapmadan önce belirli bir oranda engelli raporu olması da isteniyor. Kurum bunun için en az %40 engelli raporu talep ediyor. Bu ve bu oranın üzerinde olanlara uygun ödeme imkanları sunuluyor.

Özel Sektörde Engellilere Özel Kampanyalar

Engelli ev kampanyaları sadece TOKİ tarafından düzenlenmiyor. Bunun için özel firmalarda yardımcı olacak kampanyaları insanlara sunuyor. Tabi ki bu durumda özel olarak talep edilen bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İlk akla gelen tam teşekküllü bir hastaneden alanın heyet raporu oluyor. %40 oranının üzerinde bu rapor kesinlikle talep ediliyor.

Engellilere ev kampanyalarının ortak özellikleriyle düşük faiz oranları ve peşinat ödemeden ev sahibi olmayı sunmalarıdır. Bu kampanyalardan normal bir vatandaş yararlanamıyor. Raporu olmadan başvuran her bireye olumsuz cevap veriliyor. Çok yoğun talep olduğundaysa ev sahibi olacaklar kura yöntemi ile belirleniyor.

https://www.pesinatsizev.org/engelliye-ev-mujdesi-engelli-kampanyalari/

https://www.pesinatsizev.org/engelli-arac-indirimi-ne-kadar-nasil-alinir/

https://www.pesinatsizev.org/