Epc özelliği bulunan otomobillerin kullanıcıları bir çok nedenle Epc ışığı ile karşılaşır. Bu otomobiller genellikle Volkswagen, Seat, Skoda ve Audi markalarının bir çok modelidir. Eğer bu markalı otomobillerden birisine sahipseniz aracınız da Epc güç kontrol sistemi kesinlikle vardır.

Epc nedir ve epc ışığı neden yanar sorularının cevabı için https://www.otoarizasi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

   Otoarizasi.com kullandığınız otomobiliniz yaşlandıkça karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar ve oluşabilecek rutin arızalar konusunda bir çok araç kullanıcısının sorduğu sorular ve tecrübeli ustaların deneyimlerinden oluşan karma bir bilgi topluluğundan oluşan sitedir.

Epc ışığı arızası da Volkswagen, Seat, Skoda ve Audi markalarından birisine sahip olan kullanıcıların karşılaşacağı arızalardan birisi.

Epc arızası nedir

    Epc aracınızın elektronik güç kontrolü anlamına gelir. Bir çok sebeple bu arıza lambası yanar. Örnek olarak emniyet kemeri tokası arızası veya gaz kelebeği arızası bile bu ışıığn yanmasına sebeptir. Önemsenmesi gerek bir arızadır ve kesinlikle servise göstermenizde fayda vardır.

Epc ışığı neden yanar

   Eğer aracınızın Epc ışığı sarı yanıyorsa pek çok sorun ile karşı karşıya olabilirsiniz. Bu arızayı sizin tespit etmeniz çözüme erken ulaşmanız için önemlidir. Büyük oranda aracınızın gaz kelebeği gövdesi bu arızaya sebep vermiş olabilir. Her usta ilk olarak bu noktayı gözlemleyecektir. Eğer arıza bu noktada deilse Epc arıza ışığı ile birlikte hangi arıza ışığının birlikte yandığı tespit etmek için size veya ustaya yol gösterici olacktır. Bu durumda aracınızı kullanmamanız sizin ve aracınız için sağlıklı olacaktır. Hiç zaman kaybetmeden servise doğru gitmelisiniz çünkü aracınız otomatik olarak kendini koruma moduna alabilir. Limp modu denilen bu mod sizi zor durumda bırakır.

Epc ışığı nasıl söndürülür

  Epc arızasının küçümsenmemesi gereken bir arıza olduğunu belirtmek isteriz. Modern araçlarımızda elektronik sistem tüm sistemleri yönettiği için Epc arızası stratejik bir öneme sahip oluyor.Abs ve Eps sistemi bile Epc kontrol sistemi tarafından yönetilmektedir. Epc ışığını sürekli yanıyor ve snmüyor ise arabanızı stop edin ve imkan varsa servisinizden destek alın eğer yoksa kontrollü bir şekilde servisinize doğru yol alın.