Foam Pvc levha, iyi mekanik ve yalıtım özelliklerine sahip hafif bir malzemedir. Polivinil klorür ve poliüre karışımı olan foam PVC, iyi bir yapışma mukavemetine sahiptir ve doğrusal kapalı hücreli köpük yapısı sayesinde katı bir şekil alır. Bu çok hafif malzeme, neme ve bazı kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır, kesilmesi ve şekillendirilmesi çok kolaydır. Aynı zamanda termoplastik özelliklere sahiptir ve 65C° civarında yumuşamaya başlar. Tipik olarak, kapalı hücreli Foam Pvc levha, ahşap kadar kolay kesilebilir, kaynar suya daldırılarak veya standart bir ısı tabancası ile yumuşatılıp şekillendirilebilir ve standart otomobil boyları ile boyanabilir.

Üretim Süreci;

PVC levhalar, 3pcf ila 25 pcf (45kg/m3 ila 400 kg/m3) arasında çeşitli yoğunluklarda mevcuttur. Ham bileşenler kontrollü koşullar altında karıştırılır ve bir kalıba dağıtılır. Doldurulan kalıplar daha sonra kapatılır, kelepçelenir ardından büyük bir prese yerleştirilir ısıtılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra kalıptan bir katı malzeme levhası çıkar. Materyal daha sonra son yoğunluğuna ulaşmak için bir sıcak suda genleştirilir ve sertleştirilir. Sertleşmiş bloklar daha sonra müşteri gereksinimlerine bağlı olarak değişen kalınlıktaki tabakalar halinde kesilir. İşlem ve formülasyon, köpüklere kapalı hücre yapılarını ve mükemmel fiziksel özelliklerini vermek için birleşir.

Yaygın Kullanımlar;

Foam Pvc levha düşük su emme ile iyi kimyasal dirence sahiptir, bu içi ve dış kullanım için uygundur. Darbe dayanımı düşüktür ve renk yelpazesi nedeniyle genellikle tabela ve vitrinlerde kullanılır. Köpük pvc tabakanın üretilmesi ve yapıştırılması kolaydır. Yağmur, rüzgar ve güneş ışığının zararlı etkilerine karşı çok dayanıklıdır.

Farklı renk ve çeşitlerde ki dekota/foam pvc levhalara depodanucuza.com üzerinden ulaşabilirsiniz.