Günümüzde sıkça tercih edilen estetik ameliyatların özellikleri farklılık göstermektedir. Daha güzel bir görünüme sahip olmak isteyen bireylerin tercih ettiği estetik ameliyatlar vardır. Bu ameliyatlardan biri olan meme büyütme, modern yöntemlerle birlikte başarılı bir şekilde yapılabiliyor. Cerrahi işlemlerle birlikte kadınlardaki meme bölgesinin hacminin artırılması amaçlanıyor. Ameliyatlarda kullanılan meme implantlarıyla birlikte meme dokusunun ya da göğüs kaslarının altında dolgu yapılıyor. Bu estetik ameliyat türünü tercih etmek isteyenlerin merak ettiği birçok detay vardır.

Her alanda olduğu gibi meme estetiği alanındaki cerrahi işlemlerinden bir amacı vardır. Memelerin birbirleriyle uyumsuz boyutta olması veya olması gerekenden daha küçük boyutta olması gibi problemlerden dolayı estetik ameliyatlar tercih edilebilir. Kadınların psikolojik olarak olumsuz hissetmesine sebep olacak durumlarda plastik cerrahi işlemleri yapılabilir. Aynı zamanda meme kanseri hastalığı sonrası cerrahların uygun görmesi durumunda da meme büyütme ameliyatı yapılabilir.

Meme Estetiği Sebepleri Nelerdir?

Tıp alanında gelişmiş teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte meme estetiği alanında da önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Günümüzde kadınların güzel ve doğal bir görünüm yakalamak için sıkça tercih ettiği meme ameliyatlarında cerrahi işlemler yapılmaktadır. Bu hususta kadınların meme bölgesindeki şekil bozukluğuna yol açacak sebeplerin neler olduğu önemlidir. Emzirme, doğum sonrası yıpranma ve yaşlılık gibi birçok etkenden dolayı problemler yaşanabilir. Meme dikleştirme gibi estetik ameliyatlar bu tür sebeplerden dolayı yapılabilir.

Kişilerin psikolojik durumu ve toplum içindeki özgüveni için önemli olan meme büyütme ameliyatının yapılması için kişisel istekler önemlidir. Günümüzde sık sık tercih edilen meme estetiği ameliyatlarıyla başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu alanda önemli konulardan biri ameliyatların alanında uzman plastik cerrahlar tarafından yapılması gerekliliğidir. Günümüzde dolgu ismi verilen gelişmiş implant çeşitleriyle birlikte başarılı ameliyatlar yapılmaktadır. Kadınların kendi istediği meme yapısına sahip olması için yapılabilecek birçok işlem vardır.

Meme Büyütme Kimlere Yapılır?

Günümüzde estetik ameliyatların birçoğunda kişisel tercihler öne çıkmaktadır. Kişilerin plastik cerrahlara başvurması durumunda meme estetiğinin yapılıp yapılamayacağı konusunda gerekli incelemeler yapılır. Her ne kadar kişisel tercihler önemli olsa da bu ameliyatın yapılması için bazı şartlar vardır. Bu şartlardan bazıları şu şekildedir;

  • 18 yaş altı bireylerde aile onayıyla birlikte gerekli işlemler yapılabilir.
  • Meme boyutundan memnun olmayan veya göğüslerinde simetri problemi yaşayan bireyler estetik ameliyatları tercih edilebilir.
  • Vücut gelişiminin tamamlanmasından önce estetik ameliyatların gerçekleştirilmesi doğru bulunmamaktadır.

Aynı zamanda diyet yapan ve kilo vermeyi hedefleyen kişilerin de meme büyütme ameliyatları öncesi beklemesi önerilir. Estetik alanda sıkça tercih edilen birçok meme estetiği ameliyat türü vardır. Meme küçültme gibi farklı işlemlerde plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır. 18 ve 50 yaş aralığındaki bireylere yapılabilecek olan estetik ameliyatlarda kişilerin psikolojik sorunlardan kurtulması hedeflenir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Estetik alanında çeşitli olanakların gelişmesiyle birlikte vücudun farklı bölgelerine başarılı işlemler yapılmaya devam ediyor. Günümüzde meme dikleştirme, büyütme ve küçültme gibi farklı göğüs bölgesi estetik ameliyatları da plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Kaliteli dolgu malzemeleri ile birlikte meme bölgesine 4 veya 5 cm lik boşluklar açılarak dolgu yapılır. Meme dokusuna yerleştirilen dolgular, göğüs bölgesinin istenilen boyutlarda olmasına olanak sağlar.

Bireylerdeki göğüs kafesi bölümüne de yerleştirilebilecek dolgular için kararı plastik cerrahlar verilecektir. Genel anesteziyle yapılan estetik ameliyatlar genel olarak 45 dakika ile 60 dakika arasında zaman almaktadır. Meme büyütme ameliyatı sonrası 1 günlük hastane takibi yeterli olacaktır. Daha sonra 3 günlük bir dinlenme süreciyle birlikte günlük hayata dönmek mümkündür. Tüm ayrıntılar için uzman plastik cerrahlardan bilgi alınması faydalı olacaktır.