İHH, 28 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurban Rahmettir” sloganıyla Türkiye dâhil dünyanın 52 ülkesine yola çıkacak, kurban sahiplerinin tercih ettiği ülkede kurbanları kesilip dağıtılacak.

İHH’NIN BU YILKİ KURBAN BEDELİ 900 TL

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Kurban Rahmettir” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 52 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa kurban projesini gerçekleştiren İHH, 28 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor.

Çeyrek asrı aşan bir süredir Kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 900 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 51 bin 447 hisseyi 2 milyondan fazla muhtaca ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

NELER YAPILACAK?

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 52 ülkede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak. Bu yıl da kurban vesilesiyle İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. İHH, yurt içinde İnsani Yardım Dernekleri ile yurt dışında ise temsilcilik ve partner kurumlarıyla birlikte çalışmaları gerçekleştirecek. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi bu yıl da Karaman’da ihtiyaç sahiplerine yönelik kurban eti dağıtımı yapılacak. Ayrıca yetim sponsorluk sistemi ile yıl boyu desteklenen yetim öğrencilere bayramlık kıyafet hediye edilecek.

YURT İÇİ VE KRİZ BÖLGELERİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Vakfın kurban organizasyonunda yurt içindeki ihtiyaç sahipleriyle birlikte öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak.

52 ÜLKEDEN İSTEDİĞİNİZDE KURBAN ORGANİZASYONU

Planlanan kotalar dâhilinde vekalet sahibi kurbanını, bu ülkelerden istediğinde kestirebilecek:

Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Ukrayna (Kırım), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan.

Balkanlar: Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan. (Sancak ve Preşova)

Afrika: Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Senegal, Moritanya, Fildişi Sahili, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Eswatini, Mozambik ve Cibuti.

Ortadoğu: Yemen, Filistin (Batı Şeria), Irak, Lübnan ve Suriye.

Asya: Bangladeş, Pakistan (Pakistan ve Doğu Türkistan), Endonezya, Tayland (Patani), Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro) ve Myanmar. (Arakan)

İHH İnsani Yardım Vakfının kurban çalışmasına ilişkin Fenari Mahallesi 297. Sokak No: 4 adresinden veya Karaman İHH: 0 554 150 60 70 irtibat numarasından detaylı bilgi alabilirsiniz.