Er mesajında; ‘’Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir.

Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Karamanlı hemşehrilerim başta olmak üzere, bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ dedi.

Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt'dan Regaib Kandili Mesajı

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ali Bozkurt, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozkurt mesajında; "Yüce Allah'ın tüm müminlerin dünya ve ahiret mutluluğuna erişmesi için rahmeti ve bereketi bol olan zamanları vesile kıldığını, bunlardan birinin de recep, şaban ve ramazan ayları olduğunu belirtti. Regaib Kandili'nin üç ayları müjdelediğini vurgulayan Bozkurt, şunları kaydetti: " Allah-u teala, bu geceye hürmet eden müminlerin dua ve tövbesini kabul etmekte, yapılan ibadetlerin ve iyiliklerin karşılığını katbekat vermektedir. Yüce Rabbimizin mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin sonsuz olduğu bu mübarek gecenin iyilik ve güzelliklerin artmasına, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum." dedi.