İleti yönetim sistemi, güvenlik standartlarına önemli ölçüde sahip olan ulusal veri tabanı sistemidir.

İleti Yönetim Sistemi Nedir?

Telefon, çağrı merkezi, ses kayıt sistemlerindeki akıllı cihazlar ve mesaj gibi kısa yolla gönderilen çeşitli vasıtaların kullanıldığı elektronik ortamlarda, elde edilen ticari amaçlarla yapılan çeşitli iletiler bulunur. Burada hizmet gösteren gerçek ya da tüzel kişiler, hizmet sağlayıcısı başlığı altında bulunur. Yönetim sistemindeki alıcılar, ticari elektronik iletileri kendi tarafına alan kişiler olarak yer edinir. Buradaki hesaplar, tek hesaptan yönetilebilir. Aynı zamanda kolay ve pratik bir şekilde de, izin durumları rahatlıkla değiştirilir.

  • Alıcılar tarafından şikâyet başvuruları, ticari elektronik iletiler ile birlikte sağlanır.
  • Yönetim sisteminden İYS onay alabilmek için ilk olarak başvuru yapılması gerekir. Bu başvurular manuel ya da otomatik olarak gerçekleşebilir.
  • Başvuru yapmak isteyenler e-devlet üzerinden, online olarak bunu gerçekleştirebilir. Fakat manuel olarak başvuru yapmak isteyenler için ise bu alanda hizmet gösteren çeşitli kurumlar bulunur.
  • İleti yönetim sistemi üzerinden gönderi, şikayet ve bunun gibi çeşitli faaliyetler, elektronik cihazların kullanımı ile birlikte gerçekleşir.

İleti Yönetim Sistemi Üzerinden Onay Nasıl Alınır?

Kısa mesaj numarası ya da kısa link aracılığı ile bulunan çeşitli onay alma servisleri, kişilerin ileti yönetim sistemi ile faaliyete geçmesinden sonra oluşacak bir süreçtir. Kısa mesajlarla ya da kısa linklerle servisin rahatlıkla kullanılabileceğine dair onay, tarafınıza iletir. Fakat bunun öncesinde bir başvuru yapılması önemlidir. Başvuru yeterli olmadığı takdirde İYS onay alınamaz. Ancak başvuru doğru ve eksiksiz bir şekilde oluşmuşsa, direkt olarak tarafınıza onay almanız da gerçekleşir.

İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

İleti yönetim sistemi, hizmet sağlayıcılar ile birlikte sisteme yüklenme süreci gerçekleştirir. Burada bulunan alıcılar yani vatandaşlar, izinlerini diledikleri gibi red hakları ile birlikte kullanabilir. Tek noktadan yönetim, ticari elektronik izinlerin güvenilir bir veri tabanı üzerinden sağlanması, ileti yönetim sisteminin çalışma prensibi içerisindedir. Şikayet yönetimleri, İYS onay ile etkilerin kontrol altına alınması ve buna dair her türlü süreç, bu hizmet başlığı altında sağlanır.

Kaynak: https://www.iys24.com/