Maça çayı (matcha tea) nedir? Ne işe yarar? İnsanlar bitki çaylarını kullanırken her zaman en fazla verim almayı isterler. Bitki çaylarının büyük bir çoğunluğu tat olarak beğenilmezken olumlu etkileri sebebiyle tüketilmektedir. Bu aşamada en yüksek olumlu etkiler sunan bitki ayları popüler olurken matcha çayı bu kategorinin üst sıralarında yer alan bir çay olarak gösterilebilir. Peru’nun yaklaşık olarak 3000 metre yükseklikteki platolarında yetiştirilen maça bitkisinin çeşitli işlemlerden geçirilmesi ve sonrasında toz haline getirilmesi ile birlikte maça tozu oluşmaktadır. Bunun ardından kişiler hazır bir halde bu tozu alarak klasik demleme işlemi ile çayı hazır hale getirebilirler.

Matcha çayı ile zayıflama

Düzenli bir biçimde maça çayı tüketen kişiler bunun karşılığını en kısa sürede alırken vücutlarında çok sayıda olumlu durumu gözlemleyebilirler. Birçok kişi kilo vermek amacıyla bu bitki çayını aldığından etkilerini de bu yönde görmek istemektedir. Ancak bu çay, tek başına zayıflama etkilerini göstermez. Genel anlamda zayıflama üzerinde destekleyici bir etkisi olduğu söylenebilir. Spor yapan kişiler düzenli olarak maça tozu ile çaylarını hazırlayıp tüketirlerse kuvvet ve dayanıklılık açısında da çok daha üst seviyeye çıkacaklardır. Tüm bu etmenler zayıflama üzerinde olumlu etkiler göstermektedir.

Maça çayı faydaları

Matcha çayı kullanımının faydaları yalnızca zayıflama üzerinde olmaz. Hem erkeklerde hem de bayanlarda libido ve cinsel isteğin artmasını da sağlamaktadır. Bu sebeple çiftler düzenli olarak bu çayı tüketerek cinsel hayatlarını düzene sokabilmektedir. Erkeklerde iktidarsızlık ya da sertleşme problemlerine iyi gelen matcha tozu bayanlarda da hormonların en iyi biçimde dengelenmesini sağlamaktadır. Bu özellikleri, menopoz dönemlerine girmiş olan bayanlarda oluşan olumsuz etkileri kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Bu etkilerin yanında hem fiziksel hem de mental açıdan dayanıklılık ve zindelik sağlamaktadır. Düzenli olarak bu çayı kullanan kişiler bu olumlu etkiler sayesinde çok daha rahat bir biçimde günlük hayatlarına devam edebilirler.

Matcha diet çayı kullanımı

Bitki çaylarını tüketen kişiler maksimum düzeyde fayda görmek isterlerken bunu çok fazla tüketerek sağlayamazlar. Her bitki çayının kendisine özgü bir kullanım şekli bulunur ve bu sayede optimum etkilerin ortaya çıkması sağlanabilir. Matcha çayı için bu miktar günde 2 kullanımı ön görmektedir. Bir fincan sıcak suyun içerisinde bir çay kaşığı maça tozunun kullanılması çayın hazırlanması için yeterli olacaktır. Bu miktarda maça tozu kullanarak kişiler gerekli etkileri en üst düzeyde alabilirler. Kullanmayı düşünen kişiler matcha çayı kullanıcı yorumları üzerinden kullananların yorumlarına ve tavsiyelerine ulaşabilirler.