İçeriğinde kağıt hamurunu barındırmakta olan kalın bir yapıya sahip olan karton çeşidine maket kartonu adı verilmektedir. Bu karton çeşidi adından da anlaşılacağı gibi maket yapımı aşamasında kullanılmakta olan bir malzeme türü olarak bilinmektedir. Sert bir kağıt yapısı bulunan bu karton şekil verme özelliği kuvvetli bir ürün niteliğindedir. Yapısı gereği kolay yırtılmayan bu ürün, farklı çeşitlerde ve renklerde üretilmektedir.

Maket Kartonu Çeşitleri

Mimari alanda ya da hobi alanında uygulanmakta olan maket yapımı büyük bir titizlik isteyen çalışma özelliğine sahiptir. Bu nedenle farklı renk ve tasarımlarda çeşitlenmekte olan maket kartonu çeşitleri arasında en sık kullanılmakta olan köpüklü karton çeşididir. Bunun yanı sıra farklı desenlerde üretilen karton çeşitleri de bu ürün çeşitleri arasında yer almaktadır.

Maket Kartonu Kalitesi

Maket yapımında görsellik ve sağlamlık açısından oldukça önemli bir yerde olan maket kartonu için en önemli madde kartonun kalitesidir. Düzgün bir maket elde edebilmek için mutlak suretle kaliteli bir karton kullanımı tavsiye edilmelidir. Bu karton modelleri için https://www.guvensanat.com/maket-kartonu sitesini ziyaret edebilirsiniz.