Kağnıcı mesajında; “İslam' ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren rahmet ve bağışlanma mevsimi olan bir Mübarek Ramazan ayına daha girmenin manevi huzurunu yaşıyoruz. Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten ilâhî kelâm olan Kur'an-ı Kerim, bu ayda indirilmiştir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadeti de bu ayda yerine getirilmektedir.

Bolluk ve bereket pınarlarının coşkulu bir şekilde aktığı, manevi hazzın Milletimizi sarıp sarmaladığı, aynı zamanda yardımlaşmanın ve dayanışmanın eşsiz lezzetine varıldığı bu mübarek ayı İslâmî âdab ve gelenek içersinde, Kuran ve Sünnetle oluşmuş geleneği göz ardı etmeden değerlendirmek gerekmektedir. Bu seneki Ramazan ayı geçen yıllara nazaran çok daha farklı yaşanacak. Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına Covid-19 virüsü sebebiyle ulusumuzu bir araya getiren iftar sofralarını kuramayacağız. Hepimiz evimizde ailemizle iftarlarda birlikte olacağız. İftar sofralarında birlikte olamayacağız belki ama farklı şekillerde, yine millet olarak hep birlikte dimdik ayakta durarak gönüllerde beraber olacağız. Ramazan ayı münasebeti ile bu zor günlerden kurtulmak için dua edelim, dinimizi daha iyi anlama, kendimizi dinleme fırsatını değerlendirelim.

Umut ediyorum ki Ramazan ayı insanlığa, İslam alemine, Aziz Türk milletimize huzuru, bolluğu, bereketi, kardeşliği ve dayanışmayı getirsin. Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması dileğiyle, hoş geldin on bir ayın sultanı Ramazan”