Buse ve Burak’ın Instagram hesapları Çift Geziyor. Instagram.com/Ciftgeziyor takip edenler çiftin paylaşımlarını çok seviyor ve her fırsatta onlardan ilham aldıklarını dile getiriyor. Ancak Çiftgeziyor hesap takipçileri yalnızca Türkiye’de de değil. Çiftin hesaplarını pek çok yabancı da takip ediyor. Burada gördükleri yerleri merak ederek turist olarak ülkemize geliyorlar. “Yabancı takipçilerimiz paylaşımlarımızdaki yerlerden etkileniyor ve ülkemize geliyorlar. Bizlerle de iletişim halinde olan yabancı takipçilerimiz görülmemiş yerleri gezmek istiyorlar ve ülkemizi çok merak ediyorlar” diyen çift Türkiye’yi oldukça güzel tanıtıyor.

Çiftgeziyor İlham Veriyor

Sosyal medyanın yaşantımızın büyük çoğunluğunda bizleri etkilediği ve hayatımıza yön verdiği bir gerçek… Kimileri bunu çok daha etkili yapıyor. Sosyal medyanın herkesi tüketim çılgınlığına ittiğini düşünürsek gezgin hesaplarının bir soluk almamıza fayda sağladığını söylemek de mümkün!

Sosyal medyada gördüklerimiz ile kimi zaman harekete geçebiliyor ya da yeni bir hayat planı yaparak farklı planlamalar yapabiliyoruz. Çiftgeziyor hesabı ilham kaynağı olarak kullanabileceğiniz, ufkunuzu genişletecek bir Instagram hesabı. Siz de Burak ve Buse’nin paylaşımlarından ilham almak, çöp toplama ve besleme etkinliklerine dâhil olmak ya da “kamp nasıl yapılır, kamp yapmak için ne yapmalıyım” gibi sorulara cevap arıyorsanız Instagram.com/Ciftgeziyor hesabını takip edebilirsiniz.

Tüketimi Değil Doğayı Desteklemek

İnsanların evlere kapanmasıyla doğada mucize tadında gelişmelerin yaşandığını söylemek mümkün! İstanbul Boğazı’nda görülen yunuslar, hava ve çevre kirlilik oranlarının epeyce düşmesi, deniz ve göllerin renginin değişerek özüne dönmesi gibi yeniliklere herkes tanıklık etti… Burak ve Buse, sosyal medya hesapları üzerinden insanları tüketime sevk etmek yerine onlara doğaya dön çağrısında bulunuyor. Zaman zaman açtıkları canlı yayınlarla takipçileriyle sohbet ediyor ve onlara doğada kamp yapmak üzerine bilgiler sunuyorlar. Kimi zaman takipçilerine kamp malzemesi, balon turu gibi hediyeler sunarak onların da bu keyfe erişmesi destekliyorlar.

Burak ve Buse’nin yaptıkları bunlarla da sınırlı değil elbette.  Buse ve Burak doğada yalnızca ayak izlerinin kalması gerektiğini savunuyor ve gittikleri yerlerde çöp toplama yapıyorlar. Takipçilerini de harekete geçiren çift çöp toplama etkinlikleri düzenliyor. Ayrıca doğadaki hayvanların ya da sokak hayvanlarının da biz insanlara muhtaç olduğu gerçeği ile, Burak ve Buse bu alanlarda sokak hayvanlarını besleme etkinlikleri yapıyor. “Sahipsiz hayvanları beslemek hepimizin görevi” diyen çift, gittikleri her yerde besleme etkinlikleri yapıyor ve takipçilerinden destek bekliyor.

“Nikâhta fidan dağıttık. 2021 yılına ertelenen düğünümüzü ise kamp alanında yapacağız”

“Planlarımız içinde 2020 yılında nikah ve düğünümüzü yapmak vardı. Ancak covid-19 nedeni ile pek çok çift gibi biz de düğünümüzü erteleme kararı aldık. Küçük bir törenle nikâhımız kıyıldı. Misafirlerimize fidan dağıttık.”

Nikâh törenlerinde misafirlerinin dikebilecekleri fidanları onlara sunan Burak ve Buse herkesin hayatında kalıcı ve faydalı bir anı bırakmayı hedeflemiş. Pandemi nedeniyle düğünlerini 2021 yılında yapmayı planlayan çift, kamplı bir düğün hayali kurarak sevdikleriyle birlikte evliliklerini kutlayacakları günü bekliyor.

Gelecek Hedefleri Dünyayı Gezmek

“Dünya turuna çıkmak istiyoruz. Bu nedenle sponsor arayışındayız” diyerek gelecek hedeflerinden bahseden Burak ve Buse Instagram hesaplarında (Instagram.com/Ciftgeziyor) gezip gördükleri yerleri paylaşarak güzel bir takipçi kitlesi yakalamış. Dünyada gezip görecekleri, dokunup da değiştirecekleri hayatların çok fazla olduğuna inanan çiftin yaşam felsefesi ise günebakan çiçeklerinden geliyor. Yüzlerini her daim güneşe dönen Burak ve Buse e-ticaret uzmanı. Sosyal medya uzmanlığı da yapan çift Yazılım Mühendisliği okuyor. Online ortamda işlerini yürüten ve bu konuda da başarılı olan çift sponsor arayışlarının bitiminde dünya turuna çıkacak.