Online terapi son yıllarda yaygınlaşmakta olan teknoloji destekli psikoterapi şeklidir. İnternet üzerinden görüntülü ve sesli şekilde gerçekleştirilen seanslar ile danışan ve psikolog bir araya gelirler. Bu yöntem aslında uzun yıllardır bilinen bir yöntem olmasına karşın özellikle pandemi döneminde yaygınlaşarak kullanılmıştır.

Pandemi sonrasında internet üzerinden yapılan online terapi ve online psikolog aramaları üç kat artmış birçok kişi bu yöntemle psikolojik destek almaya yönelmiştir. Terapi süreçlerini internet üzerinden yürüten danışanlarla görüşüldüğünde bu yönteme başvuranların memnuniyet oranlarının yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

Online terapi de en çok başvuru olan sorunlardan birisi de panik atak veya panik bozukluktur. Özellikle coronavirüsle birlikte insanlar rahat nefes alamama hissine kapıldıklarından bu konudaki başvurular oldukça artmıştır. Panik atak tedavisine online terapiyi sıklıkla kullanan merkezlerden biri olan Nora Psikoloji’nin https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Panik Atak Anında Ne Yapmak Gerekir

Panik atak birkaç dakika ile birkaç saat arasında sürebilen yoğun kaygı ve huzursuzluk ile bazı bedensel belirtilerin eşlik ettiği bir durumdur. Kimi durumlarda panik seviyesi yüksek olduğunda insanlar acil servislere başvurabilmektedir. Bu tip durumlar tekrarlandığında gereksiz başvurular veya zaman kayıpları yaşanabilmektedir. Bu sebeple panik atak anında yapılması gerekenleri bilmek önemli yer kaplar. Bazı basit yöntemler bu tip durumlarda daha iyi baş edebilmenize ve hastaneye gitmeden atlatabilmenize olanak sağlayabilir. Bu konuyla ilgili  olarak panik atak nasıl geçer yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Panik Atak Tedavisinde Süreç

Panik atak yaşayanların bilmesi gereken ilk şey bunun tedavisi mümkün olan bir durum olduğudur. Doğru yöntem ve uzmanlardan destek alındığında bu durumdan tamamiyle kurtulmak mümkün olabilir. Ancak uzun yıllar devam eden öyküler ve başarısız tedavi girişimleri yeni tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebilmektedir.

Sıklıkla 8-12 seans süren terapi sürecinde hastalar genellikle bu sorunların tamamından kurtulabilmekte ve günlük yaşamlarına sorunsuz devam edebilmektedirler. Yine de bir çok durumda henüz ilk seanslarda bile çok önemli iyileşmeler olabilmektedir. Terapi haricinde ilaç tedavisi de süreç içinde kullanabilecek bir yöntem olup olumlu sonuçlar verebilmektedir. Hangi tedavi yöntemini seçileceği danışanın tercihi ve uzmanla birlikte durumu netleştirildikten sonra verilebilir.