elmas olan pırlanta bir maden değil madenin çeşitli işlemler sonucunda şekil almış halidir. Elmas ulaşımı ve işlenmesi oldukça zor ve maliyetli bir madde olmasından dolayı pırlanta mücevherler de oldukça pahalıdır. Pahalılığı ve ilgi çekici yapısı ile oldukça dikkat çeken pırlanta özel günlerin önemli hediyeleri arasında yer alır. Pırlanta kolye, pırlanta küpe, pırlanta bileklik, pırlanta yüzük gibi daha birçok çeşit mücevherin üzerinde yer alır.

Pırlanta Küpe Tercihi Nasıl Olmalıdır

  1. bir kesim işlemi görmüş elmas pırlanta küpe modelinin değerine değer katacaktır. Oldukça önemli olan kesim işlemi verecek olduğu simetrik görüntü ile pırlantanın boyutunu ve ışığın kırılma ve yansıma acısını belirleyip pırlanta küpe modelinin parlaklığını ayarlayacaktır. Günümüzün konusu olan karat yani pırlanta ağırlığı da pırlanta küpenin fiyatını belirlemede yardımcı olacaktır.

Pırlanta Küpede Renk Seçimi

Sarım tırak renkten ne kadar uzak olur ise pırlanta o kadar iyidir. Beyaza yakın renkler oldukça iyi işlem görmüş pırlantalardır. Ne kadar saf ve berrak olur ise o kadar güzel duracaktır. İstediğiniz pırlanta küpe modeline https://www.pirlantamerkezi.com/pirlanta-kupeler buradan ulaşabilirsiniz.