Küçük, sevimli ve oyuncak köpek türünden bir arkadaş sahibi olmak istiyorsanız Satılık Pomeranian Boo arsızlığı ve büyümüşte küçülmüş halleriyle göz doldurmaktadır. Kabarık çift katmanlı tüyleri, her zaman dik duran kulakları ve küçük ama kutu gibi gövdeleri ile hemen tanınırlar. Yumuşak tüylü kabarık kuyrukları kıvrılarak sırtlarına döner. Boyun bölgesindeki tüyleri kürkünün geri kalanına göre daha kabarıktır. En yaygın renkleri kızıl olmakla birlikte siyah ve beyaz tonlar arasında da olabilirler.

Arkadaş canlısı ve biraz arsızdırlar. Kendilerinden büyük köpeklere kafa tutarak büyümüşte küçülmüş halleri ile sevimliliklerini ön plana çıkarırlar. Sürekli tetiktedirler ve sık havlamayı severler. Çocuklarla araları oldukça iyidir ve hareketli olduklarından kolay anlaşırlar. Ancak onların bir köpek olduğu çocuklara sık sık hatırlatılmalı ve nazik davranmaları öğütlenmelidir.  

Pomeranian Boo Bakımı

 

Pomeranian Boo türü minik köpekler fazlaca bakıma ihtiyaç duymazlar. En önemli bakım alanları vücutlarını kaplayan tüyleridir. Çift katmanlı olan kürklerini haftada birkaç kez özel taraklarla taramak gerekmektedir. Özellikle tüy dökme dönemlerinde günlük olarak fırçalamak fayda sağlamaktadır. Banyo ise bu türler için pek tavsiye edilmemektedir. Tüyleri ve derileri için sorun yaratabilen banyo yaptırmak ihtiyaç duyulduğunda nadir olarak tercih edilmesi gerekmektedir.

Oldukça hareketli olduklarından düzenli ve doğru egzersizlerle fazla enerjilerini almak faydalı olabilir. Oldukça zeki olduklarından çabuk öğrenirler ve çeşitli numaralar yapmaktan zevk alırlar.

Pomeranian Boo türünün en büyük özelliği mama konusunda seçici davranmaları ve her şeyi yemeği reddetmeleri olarak görülmektedir. Doğal olarak obezlik pek görülmemektedir. Yediden yetmişe herkesle arkadaşlık kurabilirler ve çok sevimli hareketleri mevcuttur.

Toy Poodle

Günümüzün en tatlı, en eğlenceli, en komik ve en tercih edilebilir cinslerinden biridir Toy Poodle.

Genetik Özellikleri

Standart boyutları 45 ile 60 cm arasında değişkenlik gösterirken, minyatür boyutları 28 ile 45 cm arasında değişkenlik gösterir. Ağırlıkları 1,5 ile 3 kg arasındadır. Ortalama ömürleri 12 ile 20 yıl arasındadır. Renkleri genellikle kahverengidir. Siyah, beyaz, siyah - beyaz, bej ve gri renkleri de bulunur.

Tüyleri normal köpek tüylerinden farklı, daha kalın, kıvırcık ve kürkümsüdür. Tüy dökme oranları düşüktür. Dominant karakterlidirler. Girdikleri ortamda alfa olmaya çabalarlar. Eğer eğitimi küçük yaşlardan itibaren verilmezse, aileyi zor durumda bırakabilir. Ancak genel olarak uyumlu, apartmanda beslenebilmesi en kolay ve keyifli cinstir. Yüksek sesle havlaması ve yaramazlığı olmayan, sempatik, insanlarla ve çocuklarla en iyi anlaşabilen köpek türü olarak bilinmektedir.

Çiftleştirilme ve Diğer Özellikleri

Toy Poodle cinsi köpekler genellikle kendi ırkı dışında, farklı cins köpeklerle çiftleştirilirler. Bazılarıysa Poodle cinsinin farklı boyutlarıyla çiftleştirilir. Bunun sebebi hipoalerjenik tüy özelliğinde ve en zeki türlerden biri olmasıdır. Bunun yanında köpek sahiplenmek isteyen insanların tercih ettiği pek çok özellik Satılık Toy Poodle mevcuttur.

Dünya üzerinden Poodleler dışında Golden Retriever, Cocker Spaniel, Terrier Maltesev vb. gibi pek çok sevilen cins mevcuttur. Çok  tercih edilirler. Fakat tüm bu cinslerin zaman zaman problemleri ya da sahiplerine orun çıkartma gibi durumları mevcut olabilmektedir. En iyi ırklardan biri olarak kabul edilen Toy Poodle çiftleştirme konusunda da en tercih edilen köpeklerden birisidir. Bu nedenle kendi cinsinden yapılacak çiftleştirilme ile hem genetik özelliklerin korunması hem de çok sempatik ve tatlı yavrularınızın olmasını sağlayabilirsiniz. Hem çevresiyle uyumlu olması hem de kendi cinsi ve insanlarla olan sevgi dolu ilişkileri nedeniyle Toy Poodle, düşünmeden arkadaş edinebilinecek en iyi dostunuz olarak görülebilir.

Maltese Terrier Özellikleri ve Bakımı

 

Tüy dökmeyen yapısı, apartman hayatına uyum sağlayabilme özelliği ve fazla bakım gerektirmeyen hızlı öğrenme yeteneğiyle Maltese Terrier köpek sahiplenicilerinin tercih noktalarından biri haline gelmiştir. Tıraş edilerek oluşturulan yuvarlak yüz hatları, uzun gövdesi, kürk rengi ne olursa olsun siyah renkli burnu ve patileri en belirgin özellikleridir. Sıcakkanlı bir karaktere sahiptirler ve kedilerle bile oyun oynayabilirler. Yalnız birazda şımarık denebilecek bir huyları vardır: Bencildirler. Oyuncakları ve mamaları sadece onlara ait olmalıdır, paylaşmayı sevmezler. İlgi bağımlısı bir tür olarak karşımıza çıkarlar. Aldığınız oyuncakları dikkatli seçmeniz gerekir çünkü oyuncaklarını sevmeli ve yalnız kaldığı zamanlarda onlarla vakit geçirebilmelidir. Tek başına eğlenebilen yapısı ile nadir köpek türlerinin arasında yerini almıştır.

Maltese Terrier Bakımı

 

Maltese Terrier cinsi köpekler dost canlısı ve yerinde duramayan bir karaktere sahiptir. Yüksek enerjileri ile bakımın ilk zamanlarında sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilirler. Ancak bu özellikleri sayesinde oyuncaklarıyla tek başlarına oynayarak yaramazlıktan uzak durmayı da başarmaktadırlar.

Uzun süreli evde yalnız bırakmak zorunda kalacaksanız güvenli alan oluşturmanız gerekebilir. İlgisizlik ve yalnızlıktan ötürü halı ve mobilyalarınızı kemirme ihtimali olan bir köpek türüdür. Onları fazla yalnız bırakmamak en mantıklı yoldur. Bu sevimli hayvan yalnız kaldığında psikolojik olarak etkilenmektedir.

Vücutlarında bulunan tüy yapısı günlük özel taraklarla taramanız halinde fazla dökülmeye müsait değildir. Yalnız genelde beyaz kürklü olmaları ve enerjik yapıları sayesinde çok kolay kirlenebilmektedir. Bu yüzden ağız ve göz çevresini sık sık ıslak bir mendil yardımıyla silmeniz gerekmektedir. Özellikle yemek sonrası ağız çevresinin silinmesi çok önemlidir.

Satılık Maltese Terrier cinsi köpekler soğuk havalara karşı oldukça dayanıksızdırlar. Soğuk ortamlarda bulunmaları sık hasta olmalarına neden olabilir. 4-5 yaşından küçük çocuklarla anlaşma şansı biraz zayıftır. Hareketliliği ve bencilliği sayesinde sorunlar çıkartabilecek yapıdadır. Tek başlarına oyun oynayabileceklerini düşünerek fazla yalnız bırakmakta sorunlara yol açmaktadır. Duygusal yönleri ağır basmakta ve yalnızlıktan pek hoşlanmamaktadırlar.