Ortodontik bozukluklara yönelik olarak uygulanmaya başlanan invisalign tedavisi, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Özellikle normal diş teli tedavilerine nazaran çok daha hızlı ve çok daha ağrısız olması nedeni ile tercih ediliyor. Bu durumda günümüzde ortodontik problemlere karşı invisalign tedavisinin yani şeffaf plak tedavisinin yoğun olarak tercih edilmesinde önemli bir etki oluşturuyor. İnvisalign tedavisinin yeni bir ortodontik tedavi uygulaması olması, hakkında çok fazla merak edilen soru olmasına neden oluyor. Şeffaf plak tedavisi ile en kısa süre içerisinde diş çarpıklaşması şikayetlerinden kurtulabilmek mümkündür. Bunun için şeffaf plak tedavisi Ankara hizmetlerinden profesyonel destek alabilirsiniz.

Şeffaf Plakta Sararma Olur Mu?

Şeffaf plak tedavisi sürecinde dişlerde görünmez bir yapıya sahip olmasıyla rahatlıkla kullanım gerçekleştirilir. Özellikle de normal diş teli tedavisinde olduğu gibi dışarıdan bariz şekilde belli olmaz. Hatta çok yakından bakılması durumunda biraz belli olur. Bu özelliği de diş çapraşıklığı şikayeti için diş teli yaptırmak istemeyen kişiler için önemli bir avantaj sağlıyor. Şeffaf plak, ağız içerisinde belli olmadığından her ortamdan gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir. Ancak şeffaf plak kullanımı sırasında sararma sorunu en çok merak edilen konulardan birisidir. Özellikle gün içerisinde tüketilen her besinin ve içeceğin dişlerde bile sararmaya yol açması, plak üzerinde de aynı etkiyi oluşturup, oluşturmayacağı şeffaf plak tedavisi Ankara hizmetlerinde sıklıkla sorulmaktadır.

Şeffaf plakta meydana gelebilecek sararma, dışarıdan bariz şekilde görülmesine ve olumsuz bir estetik görsellik oluşmasına neden olur. Şeffaf plak üretim malzemesi nedeniyle sararmaya yatkındır. Ancak kahve ve çay gibi dişlerde ciddi lekelenmelere neden olan içecekler, plaklar üzerinde hafif bir renklenmeye neden olur. Bunun dışında sigara gibi bir zararlı alışkanlık ise şeffaf plak üzerinde ciddi bir sararma meydana getirir.

Hangi Yiyecekler Şeffaf Plakta Renklenmeye Neden Olur?

Şeffaf plak tedavisi Ankara hizmetleri kapsamında şeffaf plak kullanımı ile ilgili bilinmesi gereken her konuda tedavi sürecinde kapsamlı bilgilendirme sağlanır. Şeffaf plak kullanımı ile ilgili en çok merak edilen soruların başında tabii ki sararma konusu geliyor. Çay ve kahve gibi içecekler, şeffaf plak üzerinde hafif renklenmeye neden olur. Aynı şekilde kırmızı şarap ve vişne suyu gibi keskin ve bulaşıcı renklere sahip olan içeceklerde şeffaf plakta renklenmeye neden olur.

Şeffaf plak ayrıca köri sosu ve hardal tüketimi halinde de sararma yaşar. Ayrıca tütün mamulleri, şeffaf plak üzerinde çok ciddi düzeyde sararmaya neden olabiliyor.

Şeffaf Plak Ne Kadar Sürede Değiştirilir?

Şeffaf plak bakımı ile ilgili olarak bilinmesi gerekenlerin dışında tedavi sürecinde belirli periyotlarda şeffaf plak değişimi de gerçekleştirilir. Şeffaf plak tedavisi Ankara hizmetleri kapsamında uzman hekiminiz Gökçe Kılıç tarafından dişlerinizdeki durum değişimine uygun olarak 1 hafta 10 günlük periyotlarda şeffaf plak değişimi uygulanır. Plaklar 1 hafta süreyle değiştirildiği için plaklardaki sararma sorunu önemli olmamaktadır.