58 yaşındaki 2 çocuk annesi Özden Uysal, 745’inci Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırlamış olduğu “Pandemiden Bana Kalanlar” adlı kişisel sergisinde atık malzemeler ve taş kullanarak yaptığı eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Pandemi sürecinde evinden zorunlu olmadıkça çıkmayan Uysal, bulmuş olduğu atık malzeme ve taşları birbirinden farklı figürlere dönüştürdü. Bu süre zarfında yaklaşık 250 eser oluşturan Uysal, sanatsal faaliyetlerle uğraşmayı çok sevdiğini söyledi.

Pandemi sürecinde evde hiç boş durmayıp atık malzemelerden tasarımlar yaptığını aktaran Uysal: “Sanatsal faaliyetlerle uğraşmayı çok seviyorum. Pandemi döneminde evde hiç sıkılmadım hiç boş durmadım, atık malzemelerden oluşan tasarımlar yaptım. Daha önceden açmış olduğum sergimin gelirlerini kanser hastalarına bağışlamıştım. Allah kısmet ederse bu ikinci sergimin de bütün gelirini yine kanser hastalarına bağışlamayı düşünüyorum” dedi.

Uysal, bütün bulduğu taşların üzerine resim çizdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bulduğum bütün taşların üzerine akrilik boyalarla resimler çizdim ve bunları zevkle yaptım. Bunları yaparken çok mutlu oldum amacım çocukları sevindirmek. Sergiden kalan eserlerimi de çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacağım.”

“KADIN ELİ DEĞEN HER YER ÇİÇEK AÇAR”

Sergiyi ziyaret etmek için Karaman’a gelen CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Nazife Demirhan gazetemize yatığı açıklamada: “Özden hanımın sergisi bir kadının elinin değdiği her yerin güzelleştireceğini, harikalar yaratacağının bir göstergesidir. Kadın eli değen her yer çiçek açar, güzelleşir. Bunun en güzel örneğinin de Özden hanımın sergisinde görmüş olduk” dedi.

Sergi hakkında görüşlerini dile getiren Necmettin Erbakan Üniversitesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sonay Ertabak ise: “Özden hanımın pek çok sağlık problemlerinin içinde böyle bir sergiyi ortaya çıkarması ve bunu bağışlamasını canı yürekten takdir ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum dedi.

Taş Bina’da açılışı gerçekleştirilen “Pandemiden Bana Kalanlar” adlı sergi 10.00 ile 18.00 saatleri arasında 20 Mayıs Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.