Konvansiyonel yağmur suyu drenaj sistemlerine kıyasla çok daha kaliteli, uygun maliyetli ve avantajlı sonuçlar sunan sifonik sistem, Avrupa’dan sonra ülkemizde de giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Temelde yağmur sularının çatı, teras ve peyzaj alanlarında biriktiğinde yer çekimi kuvvetiyle çalışan konvansiyonel sistemlerle boşaltma problemlerini ortadan kaldıran bu yenilikçi sistemlerde çalışma prensibi yer çekimi yerine vakum kuvvetidir. Dolayısıyla daha küçük çaplı vakumlu borular ve süzgeçlerle yağmur suyu drenajı çok daha kolay ve masrafsız bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Sifonik Sistem ve Klasik Sistem Farkları

Son yıllarda pek çok farklı alanda kendine kullanım alanı bulan sifonik sistem nedir soruları da sık sık internet üzerinden araştırılmaktadır. En basit tabiri ile çatılarda ve teraslarda toplanan yağmur sularını, boru hatlarında oluşturulan vakum kuvveti ile toplayıp, binadan uzaklaştıran sistemler sifonik tesisat olarak bilinmektedir. Klasik sisteme kıyasla pek çok avantajı buluna sifonik sistemin en önemli farkı yer çekimi kuvveti yerine vakum kuvvetini kullanmasıdır.

İyi bir sifonik sistem kurulumu için kaliteli ve kullanışlı malzeme seçimi çok önemlidir. Ayrıca bu malzemelerin profesyonel bir şekilde monte edilmesinde de gelişmiş yazılımlar kullanılarak yapılan hesaplamalar önemli rol oynamaktadır. Dolayısıyla sifonik yağmur suyu tesisatı yapımında, işini iyi bilen ve planlamaları iyi yapan firmalardan profesyonel destek alınması gerekmektedir. Bu ihtiyaçların herhangi birinde problem görülmesi halinde sifonik sistemin klasik sisteme kıyasla faydalarından verim alınması mümkün değildir.

Sifonik Sistem Faydaları

Yer çekimi kuvveti ile yağmur sularının drenajını sağlayan konvansiyonel sisteme göre sifonik sistemin öne çıkan özellikleri ve avantajları bulunmaktadır. Avrupa’dan sonra Türkiye’de de hızlı bir şekilde popülerlik kazanan bu sistemi kullananların elde ettiği faydalar şunlardır:

  • Çatıda daha az delik açılır, daha az süzgeçle maksimum verim alınır.
  • Düşey iniş ihtiyacı azdır.
  • Toplam boru metrajı az olduğu için ekonomiktir.
  • Daha küçük çaplı borular kullanıldığı için mimari açıdan kolaylık sağlar.
  • İzolasyon ihtiyacı yok denecek kadar azdır.
  • Daha az alt yapı kazısı yapıldığı için hafriyat derdi yoktur.
  • En az sayıda boru ve rögar kullanımıyla en fazla verim sağlar.
  • Boru hatlarında eğim yaratma derdi olmadığı için mühendislik açısından kolay tasarım sunar.
  • Daha hızlı monte edilebilir.
  • Daha pratik kullanıma sahip olduğu için bakım giderleri düşüktür.

Paslanmaz Sifonik Sistem Parçaları

Kaliteli ve verimli bir şekilde çalışan sifonik yağmur suyu toplama sistemi kurulabilmesi için, birinci sınıf kalitedeki sistem parçalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca bu parçaların monte edilmesinde sağlam ve güvenilir işçilik önem verilmesi gereken bir diğer konudur. Bu noktada Türkiye’nin dört bir yanına kaliteli ve güvenilir malzeme desteği sunan firmamız, uygun fiyatlarla kaliteli ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda firmamızda çatılar, teraslar ve peyzaj alanları gibi birbirinden farklı bölgeler için gelişmiş yazılımlar ile sifonik sistem hesaplamaları gerçekleştirilmektedir. Sifonik süzgeç fiyatı ve diğer hizmetlerimiz için firmamızın iletişim bilgilerini kullanarak bizimle irtibata geçmeniz yeterlidir.

Güvenilir Sifonik Sistem Kurulumu

Konvansiyonel sistemlerde yer çekimi kuvvetiyle çalışan boru akışında, su ve büyük oranda hava karışımıyla deşarj tekniği uygulanmaktadır. Oysa Wavin sifonik sistem deşarjında ise tamamen vakum kuvveti teknolojisi kullanılarak doğrudan suyun tahliyesi gerçekleştirilmektedir. Firmamız son teknoloji ve birinci sınıf kalitedeki ekipmanları ile her türlü zeminde profesyonel sifonik sistem kurulumu gerçekleştirmektedir. Siz de verimli bir şekilde sifonik drenaj sistemi ihtiyacınızda DesEnerji firmamızı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.