Etken maddesi minoksidil olan Minoxil Forte deri spreyi, erkeklerde görülen erkek tipi saç dökülmesinin önlenmesi ve saç büyümesinin hızlandırılmasında oldukça etkili bir ilaçtır. Kellik tedavisinde kullanıldığı için özellikle saç dökülmesi problemleriyle karşılaşan her yaştan erkeklerin yakından ilgilendiği bir üründür. İlacın içindeki etken maddesi olan minoksidile karşı alerjisi bulunan erkeklerin bu ilacı kullanması tavsiye edilmemektedir.

Minoxil Nedir?

Minoxil forte deri spreyi, kellik tedavisinde kullanılan etkili bir saç spreyidir. Saç dökülmesinin önüne geçilmesi ve aynı zamanda kafa derisinde yeniden saç çıkmasını sağlayan uyarıcılar içermesi sebebiyle yaygın bir kullanıma sahiptir. Ancak kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi, erkeklerin büyük bir çoğunluğunda görülebilen sık sık karşılaşılan bir durumdur. Bu tür problemlerle özellikler erken yaşlarda karşılaşmak durumunda kalan erkekler, çareyi Minoxil forte deri spreyi kullanarak önlemeye çalışıyor. Bu marka saç dökülmesine karşı ürünler den olduğu için bu sorunu önlemede oldukça beğenilmiştir. Ayrıca kullanıcılardan alınan geri dönüşler de pozitif olduğu için kısa sürede popüler olmuştur.

Minoxil Nasıl Kullanılır?

Minoxil kullanımı sanıldığından çok basittir. Kelleşmeye başlayan erkeklerin Minoxil forte kullanırken dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Eğer kişinin kafa derisi üzerinde herhangi bir hasar, tahriş, iltihap, enfeksiyon veya güneş yanığı varsa bu ilacı kullanmaması gerekmektedir. Böyle durumlarda Minoxil forte kullanımı nedeniyle ilacın etken maddesi deri tarafından daha çok emildiği için bu durum tehlikeli sonuçlara neden olabilmektedir. Söz konusu saç derisi üzerinde yara bere varsa, bu durumların tamamen iyileşmesini bekledikten sonra Minoxil forte ilacının uygulanmasına geçilmesi tavsiye edilir.  Minoxil forte ilacını kafa derisinden başka hiçbir bölgeye uygulamamak gerekir. İlacın diğer bölgeler ile temas etmesi halinde bol su ile yıkanması gerekmektedir.

Minoxil Faydalı Mı?

Minoxil forte ilacı deri spreyi uygulanarak başlanan tedavide kesin sonuçları almak 6 ayı bulabilmektedir. Saç çıkması 4 ila 6 ay süresince düzenli uygulamadan sonra, maksimum etki ise 12 ay sonunda görülmektedir. Kafa derisinde çıkan yeni saçlar genellikle renksiz, cılız ve zor görünür şekildedir. Ancak tedavinin ilerleyen zamanlarında yeni saçlar renk ve kalınlık açısından diğer var olan saçlara benzemeye başlayacaktır.