Bir raf sistemi, malzemeleri tutmak ve depolamak için kullanılabilecek bir raf koleksiyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Raf sistemleri genellikle depolarda, perakende mağazalarda ve ofislerde öğeleri düzenlemek ve çalışanların kolayca erişebilmesini sağlamak için kullanılmaktadır. Raf sistemleri kitap, DVD veya CD gibi eşyaları saklamak için evlerde de kullanılabilir. Bundan dolayıdır ki günümüz itibariyle raf sistemleri gündeme geldiği zaman karşımıza geniş bir ürün yelpazesi çıkmaktadır.

Günümüzde birçok farklı raf sistemi bulunmaktadır. Bunlara metal raf sistemleri, tel raf sistemleri ve plastik raf sistemleri dahildir. Kimi zaman raf sistemleri ikinci el olarak da piyasada yer almaktadır. Özellikle son zamanlarda ikinci el raf sistemleri daha uygun maliyetli olmasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu tarz ürün alımlarında mutlaka dikkatli bir araştırma sürecini yakından takip etmek de şarttır. Ancak bu sayede ikinci el raf sistemlerini çok daha bütçe dostu bir şekilde satın almak mümkün olmaktadır.

Metal Raf Sistemleri

Metal raflar, çelik çubuklardan ve plakalardan yapılmış ağır hizmet yapılarıdır. Bu raflar ağır yükler için tasarlanmıştır. Bununla birlikte metal raf sistemleri bireysel ihtiyaçları karşılamak üzere özelleştirilebilir. Genellikle yüksek kapasiteli depolamanın gerekli olduğu depo ve depolama tesislerinde kullanılırlar.

Metal raf sistemleri genellikle çelik veya alüminyumdan yapılabilmektedir. Bu tarz raf sistemleri çeşitli şekil ve boyutlarda tasarlanmaktadır. Bu ürünler normalde kitap veya dosya kutuları gibi ağır eşyaları tutmaları gereken dükkanlar ve ofisler gibi ticari ortamlarda kullanılırlar. Metal raflar güçlü ve dayanıklıdır. Ancak cam eşyalar gibi hassas eşyaları saklamak için ideal değildir. Çünkü kazayla devrilirlerse kolayca ezilebilirler.

Yeni Nesil Raf Sistemleri

Raf sistemleri, eşyaların alt zemine düşmeden üstlerinde saklanmasını sağlayan, her iki tarafı da korunaklı bir şekilde tasarlanan metal çerçevelerden oluşmaktadır. Yeni nesil raflar toz birikmesini de önleyici etkiye de sahiptirler. Son zamanların popüler olan raf sistemleri olarak karşımıza çıkan metal raflar, her zaman talep gören ürünlerdir.

Metal raf sistemleri, çerçeveler oluşturmak için birbirine kaynaklanmış çelik borulardan yapılmıştır. Zem Raf sistemleri hem metal raf sistemlerinde hem de ikinci el raf sistemleri konusunda üst düzeyde bir etkiye sahiptir. Bu durumun doğal sonucu olarak yeni nesil raf sistemleri gündeme geldiği zaman ilk seçenek olarak akıllara Zem Raf sistemleri gelmektedir!