Bir dizi program için Karaman’a gelen Bakan Kurum İsmet Paşa caddesinde esnaf ziyaretleri yaptı. Cadde üzerinde bulunan tüm esnafı tek tek ziyaret eden Kurum’a esnaflar teşekkür etti. Cadde üzerinde esnaflık yapan Hilal optik sahibi Hakan Güvensoy Bakan Kurum’a; “Bu cadde Karaman’ın kalbi şu caddeye bir çeki düzen verilebilir. Benim buna yetkim yok. Kızılay nasıl ise buranın da öyle olması lazım. Mesela kendi şahsi fikrim; Taşlarımız vardı mantarla değişti. Günümüz teknolojisinde güneş enerjisiyle enerji depolayıp rengarenk ışıklar olsa. Caddelerimiz aydınlansa, renklense. Mesela buraya yanıp sönen lambalar var onlardan yapılsa hem İnsanların dikkatini de çeker. Bu yapılan babalara insanlar arabaları ile kaç sefer vurdular arabalara hep yazık oldu. Yeni yapılan bu mantarlarda çok farklı olmadı” dedi.

Esnafın bu tavsiyesi üzerine Bakan Kurum, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a; ‘Biz sana sokak sağlıklaştırması için ne kadar para gönderdik’ diye sordu.

Bakan’ın bu sorusuna Başkan Çalışkan ise yaklaşık 3 Milyon TL civarı geldiğini ve gelen paranın Tapucak mahallesindeki tarihi alanlar ve Kentsel dönüşümü için harcandığını söyledi.

Başkan Çalışkan ayrıca burası içinde ‘1 Milyon gönderirseniz’ derken Bakan Kurum araya girerek, “tamam burası içinde 1 Milyon gönderiyorum hemen burayı yapıyorsun” dedi.