Karaman Tanıtım ve Turizm Derneği (KARTAP) ilimizin bisküvinin tanıtımın sağlamak amacıyla “10 Bin Yıllık Buğdayın Hikayesi” adlı projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında 20 kişilik ekip ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Taha Akgül Spor Salonundaki zemine 3 tona yakın bisküvi kullanarak buğday başağı mozaiği yapıldı.

7 gün süren çalışmanın ardından 800 metre kare üzerine yapılan buğday başağı mozaiği tamamlandı. Pötibör bisküviden Buğday başağı mozaiği vatandaşların beğenisine sunulurken, yapılan çalışma Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu “Dünyanın en büyük buğday başağı mozaiği” olarak tescillendi.

“10 Bin Yıllık Buğdayın Hikayesi” projesi için kentteki bir otelde gala gecesi düzenlendi. Düzenlenen gala gecesinde katılımcılara buğdayın tarihi hakkında belgesel izletildi.

Gecenin sonunda projeye destek verenlere buğday başağı görünümlü plaket takdim edildi.

Geceye, Karaman Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, KARTAP Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Duru, KAREV Başkanı Veli Bozkır, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.