Karaman Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde birlik beraberlik ve dayanışma yemeği verildi. Grand Karaman Otel’de verilen yemeğe, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, CHP Parti Meclis Üyesi Ahmet Ertuğrul, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, CHP İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, CHP Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Bayram, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, Asayiş Şube Müdürü M.Erdem Tülek, Karaman Vregi Daitesi Gelir Müdürü Ahmet Çakmak, siyasi parti temsilcileri, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, sanayici ve iş adamları, STK temsilcileri ve medya mensupları katıldı. 
Programda konuşan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, 7/24 gecesi gündüzüne bulaşan fedakârlıklarla dolu kutsal bir mesleğin neferi olan gazetecilerin günün kutladığını belirterek ''10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Bayramı olarak anılır. Fakat buraya gelen meslektaşlarımın çoğu yine sırtında kamerası, elinde fotoğraf makinesi ile günü çalışarak geçirecekler ve maalesef 10 Ocaklar ülkemizde hiçbir zaman bayram hüviyetinde kutlanmamıştır. Çünkü ülkemizde gazetecilik hiçbir zaman kolay bir iş olmamıştır. Dün de zordu, bugün de zor ve görünen o ki gelecekte de kolay olmayacak. Bugün burada birlikte olduğumuz çok kıymetli meslektaşlarımın günü kutlu olsun diliyor gönlüm. 7/24 gecesi gündüzüne bulaşan fedakârlıklarla dolu kutsal bir mesleğin neferi olan çok değerli meslektaşlarım, Gerçeğin, doğrunun, farklı bakış açılarının ama en önemlisi ifade özgürlüğünün en önemli temsilcisi olduğunuzu asla unutmayın lütfen, bir gazeteci için en büyük mutluluk, çektiği bir fotoğraf karesinde anı yakalamaktır, yazdığı bir haberin yıllar sonrasına arşiv olacağını bilmek ve o anı kayıt altına almaktır. Bazen bir haberle kurduğunuz göz temasında boğazınızdaki yumruk acısıdır, bazen bir çocuğun gülüşüne sakladığınız tüm yorgunlularınız sanırım bu hayat üzerinde paha biçilmez en büyük servetinizdir. Sadece budur sizin servetiniz ve çocuklarınıza bırakabileceğiniz en güzel mirasınız. Yani demem o ki; ne çok yürek barındırdı yürekleriniz. Ne çok haber sonrası değdi dediniz, arabanız yollarda kaldı, bazen arabada bulamadığını, çocuğunuz hastalanırken yanında olamadınız yada çocuklarınızı çoğu kez haber merkezlerinde uyutarak büyüttünüz siz, hastalanmaya da vakit kalmadı, üşümek yada çok sıcaklarda bunalmak gibi  bir lüksünüz de olmadı, akraba düğünlerine cenazelerine yetişemediniz çoğu zaman, yarına yetişilecek haberleriniz oldu hep ve bir haber servis edilinceye kadar neler çektiğinizi kimseler bilmedi. Burada bulunan muhabir, editör, köşe yazarı ve gazete yöneticileri ile aynı gemi içindeyiz, hakkıyla yapılan her iş evet biraz yorucu, biraz stresli, bazen eğlenceli ve bazen de ateşten gömlek giymek gibi bir şey, hakkını vererek duran tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ömrünü bu yolda adayan kıymetli meslektaşlarımın, çabayla, sabırla ve çalışa çalışa geldikleri bu noktada  daha hür bir basın sektöründe uzun soluklu yol almaları dileğiyle 10 ocak çalışan gazeteciler günümüz kutlu olsun'' dedi.

''MESAİ ARKADAŞLARIM GİBİ GÖRÜYORUM''
Programdan konuşan Karaman Belediye Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gazetecileri kendi çalışan mesai arkadaşları gibi gördüğünü dile getirerek  ''Öncelikle sadece bu gün değil her gününüzü kutlu ve mutlu olsun diliyorum. Şu önemlidir biz şehrin içerisinde hep birlikte birlik ve beraberlik olduğumuz süre dostluğumuzu arkadaşlığımızı kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz süre içerisinde hep çetin girişimin özgür düşüncenin özgür basının gelişimi çok hızlı olacaktır. Ben her zaman şunu söylüyorum evet özgürlükler olacak fikirlerimizi gördüklerimizi ifade edebileceğiz ama bunlar bir başkasını hakları olduğu süre çerçevesine ayrı duran çerçeve olduğu süre içerinde her zaman biz basınımızla birlikte dostlarımızla birlikte yol alırız. Biz şunu ifade ediyoruz bizim siyaset belediyecilik valim milletvekilimiz hep iç içeyiz. Bugün buradayız yarın hepimiz sizlerle birlikte sahadayız hep görüyoruz emek sarf ediyorsunuz mücadele ediyorsunuz. Bizimle birlikte sahanın her alanına hâkim olma mücadelesiyle birlikte doğru bilgileri verme mücadelesi verme mücadelesini veriyoruz. Ben su geçtiğimiz bir kaç gün süre içerinde ben şöyle görüyorum. Gazeteci kardeşlerimizi sanki mesai arkadaşım gibi görüyorum. Yani bir arkadaşımı görmediğim zaman kendi yanımda birlikte çalışan bir mesai arkadaşı görmemiş gibi hissediyorum. Çünkü bizim burada oluşturmamız gereken şu temel unsura çok önem veriyorum. Biz hep birlikte gelin sizlerle birlikte kardeşlik ruhunu samimiyet ve güven ortamını inşa edelim diyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin diyorum. Çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum'' dedi.

''DOĞRU HABER YAPMAK YANSIZ BİR HABER YAPMAK İÇİN MÜCADELE VAR''
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman'da her çalışma alanın da olduğu gibi bir seviye bir kardeşlik ruhu ve doğru haber yapmak yansız bir haber yapmak için mücadele olduğunu dile getirerek ''Bugüne kadar basın camiasına hizmet vermiş emek vermiş tüm kardeşlerimizin 10 ocak çalışan gazetecilerin gününü kutlarım. Bu vesileyle öncelikle Fransa'da meydana gelen elim terör olayında hayatını yitirenlere Fransa halkına baş sağlığı dilemek istiyorum. Gerçekten onlarda bir basın emekçisiydi ve ifade özgürlüğü kapsamında bütün Dünyaya acı bırakan bir olayla hayatlarını kaybettiler. Gerçekten çalıştığımız görev içerisinde değerli basın çalışanları hangi zor şartlarda yağmur kar çamur demeden gece gündüz demeden toplumu bilgilendirmek kamuoyunu aydınlatmak ve demokrasinin kökleştirmek insan anlamında emek vermek için büyük mücadele gösterdiklerini görüyoruz. Gerçekten özellikle yerel basına girdiğimiz zaman çok daha imkansızlıklarla zorluklarla bu kamu görevinin icra edildiğini görüyoruz. Bunların önemli olduğunu gerçekten bizlerin hem yerelde hem de ülke genelinde demokrasiyi sağlam temellerde oturtmak ifade özgürünün gelişmesini temin etmek bakımından basının çok önemli bir görev üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda aslında yerel unsurların ve bizlerin daha çok basına destek olmak için gayret sarf etmemiz gerektiğini de biliyorum. Dolayısı ile yerelde de projelerin halka mal olması vatandaşın bundan doğrudan bilgi edinmesi doğru habercilik ama değişik seslerinde kamuoyuna iletilmesi düşünce farklılığının da zenginliğinin kamuoyuyla paylaşılması açısından çok önemli görev yapan siz kardeşlerimizin bayramını ben tekrar tebrik etmek istiyorum. Gerçekten Karaman'da her çalışma alanın da olduğu gibi bir seviye bir kardeşlik ruhu ve doğru haber yapmak yansız bir haber yapmak için mücadele var. Her defasında Karaman basınından bu özveri bu itinayı doğru haber yapmak için çaba sarf etmeyi görmek sevindirici. Bu anlamda dürüst ve tarafsız habercilik yapmak için gayret eden kardeşlerimiz bir defa daha kutlamak istiyorum. Karaman güzelliklerin şehri Karaman kendi arasında güzellikleri yaşatan şehir bunun basında da ahlak temelinde de taban bulması önemlidir diye düşünüyorum. Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutlarım'' dedi.
''BASIN MENSUPLARI 7/24 GÖREV YAPMAYI İÇEREN BİR MESLEK GURUBU''
Karaman Valisi Murat Koca basın mensuplarının fedakarca 7/24 görev yaptığını dile getirerek ''7/24 görev yapan belli meslek gurupları vardır. Bunların içerisinde güvenlik güçlerimiz vatandaşımızın huzuru can mal güvenliği için 7/24 görev yapmak zorundadır. Biz bir anlamda görev itibarı ile işte sabah 8 aksam 5 yada 5 buçuk gibi bir kavram bizim meslekte yoktur. Bizde kamu görevlileriyiz devletten maaş alıyoruz vatandaşa hizmet ediyoruz ama bide kamu görevlisi olmayan bir meslek gurubu var oda sizler siz değerli basın mensuplarısınız. Basın mensupları 7/24 görev yapmayı içeren bir meslek gurubu bir gece OSB'de 02:00'da bir yangında, itfaiye teşkilatı ordaydı emniyet ordaydı bide basın mensubu arkadaşlar ordaydı. Gerçekten önemli görevler icra ediliyor. Biz de burada görev yapmış arkadaşlara samimiyetle devam etmektedir. Valilik olarak kamu da ki bilgi akışını İl Basın Halkala İlişkiler Müdürlüğümüzce sizlerle sık sık paylaşıyoruz. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda sizlere kolaylıklar diliyorum. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzün hayırlı vesile olmasını diliyorum'' dedi.
Necati ERMİŞ