Evrensel Hafızlar Derneği Karaman İl Temsilcisi Abdurrahman Eken, gazetemize ziyarette bulundu. Eken gerçekleştirdiği ziyarette Evrensel Hafızlar Derneği olarak 3 yıl önce başlatmış oldukları ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ adlı etkinlik hakkında yetkilimize bilgiler verdi.

Vatandaşları Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik edebilmek maksadıyla ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ programını ilimizde düzenlediklerini altını çizen Eken, etkinliği Karaman’da geleneksel hale getirdiklerinin ifade etti.

Eken, ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ etkinliği hakkında şunları kaydetti:

“Evrensel Hafızlar Derneği 2006 yılında Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek; Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı, örnek nesiller yetiştirilmesine katkı vermek amacıyla kurulmuştur.

Bundan 3 yıl önce Karaman halkını Kur’an-ı Kerim okumaya teşvik edebilmek maksadıyla Erzurum’da yüzyıllardır gelenek olarak her yıl 1001 hatim okunmasından esinlenerek. Karaman merkezli 1001 Hatim 1001 Şifa adı verdiğimiz etkinliği başlattık.

Bu sene üçüncüsünü yapacağımız 1001 Hatim 1001 Şifa programının ilkini pandeminin başladığı yıl yapmıştık. Bu vesile ile programın adını ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ olarak belirdik. “BİZ KUR’AN’DAN ÖYLE BİR ŞEY İNDİRİYORUZ Kİ, O MÜMİNLER İÇİN BİR ŞİFA, BİR RAHMETTİR; ZALİMLERİN İSE SADECE ZİYANINI ARTTIRIR. (İSRA SURESİ 82. AYET)” Ayet-i Kerimesinden de hareketle Maddi manevi farklı dertlere şifa vesilesi olabilmesi duası ile ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ adı ile geleneksel hale getirdik.

Programı ilk iki sene yerel ağırlıklı yapmıştık. Bu sene tüm Türkiye’de yapma kararı aldık. Böylelikle hem Karamanımızın tanıtımını yapmak hem de daha fazla insanı Kur’an-ı Kerim ile hemhal etmeyi amaçladık.

1001 Hatim 1001 Şifa programının, Peygamber Efendimizin(S.A.V.)  “Kış müminin baharıdır. Gündüzü kısa olur, oruç tutar. Gecesi uzundur, gece ibadeti yapar.” Hadis-i Şerif-i uyarınca kış aylarında yapılması ile kış aylarının bahar gibi geçirilmesine vesile olacağı ümidindeyiz. 

Her türlü tabii afetlerin, tüm Müslümanların ve ülke insanımızın başlarındaki musibetlerin def’i,  maddi, manevi kalkınma duası ile tüm geçmişlerimizin ve vatan için, bayrak için, Kur’an için, Ezan-ı Muhammed-i’nin dinmemesi için, İslam için şehadete erişmiş tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edeceğimiz, 1001 Hatim 1001 Şifa programında okunan Hatm-i Şeriflerin duasını Allah’ın izni ve yardımı ile 18 Mart 2022 tarihinde yapacağız.  

Hatim duasına kadar bir kimse her gün 1 hizip yani 5 sayfa okusa tek başına hatmini tamamlamış olur. Ancak biz web sayfamızı  ‘Kolaylaştırın, zorlaştırmayın’ emrine uygun tasarladık. www.1001hatim.org  web sayfamızda tam veya birden fazla hatim alınabileceği gibi tek tek cüz kaydı da yapılabilmektedir.

Manevi değerlerimize sahip çıkabilmek için, Rahmet ve bereketin celbi için düzenlediğimiz 1001 Hatim 1001 Şifa programına tüm halkımızın sahip çıkıp kamuoyu oluşturmak için maddi, manevi her türlü desteği vereceğine yürekten inanıyoruz. Bu çalışma aynı zamanda Karamanımızın olumlu tanıtımına da katkı verecektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ‘Hayra vesile olan, hayrı yapan kimse gibidir.’ buyurmuşlardır.”

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.