EHAD Karaman şube başkanı Abdurrahman Eken geçirmekte olduğumuz zor günlerde tüm halkımıza Evde Kal, Kur’an’la kal çağrısı yaptı.  

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Karaman Şube başkanı Abdurrahman Eken, “1001 Hatim 1001 Şifa’ya vesiledir diyerek hayırlı bir kampanyaya öncülük ediyoruz” dedi.

EHAD Karaman Şube Başkanı Abdurrahman Eken konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları ifade etti. “Kıymetli vatandaşlarımız, malum virüs salgını dolaysıyla bizlerde EHAD olarak tüm halkımızı Sağlık Bakanlığımızın tavsiyeleri istikametinde evde kalmanızı ve kamu spotlarında belirtilen tedbirleri almaya hassasiyet göstermenizi ısrarla istirham ediyoruz. Görülen o ki önümüzdeki günler daha çetin geçeceğe benziyor o nedenle bu durumu hafife almadan, mizahını yapmadan önleyici tedbirleri harfiyen alalım.

EHAD olarak arzu ettik ki bilinen maddi tedbirlerin yanı sıra tüm Karaman ve hatta tüm Türkiye tek yürek olup vaktimizi evde hayırlı ve anlamlı bir meşguliyetle geçirelim. Tabi ki en iyi meşguliyet bizlere rahmet ve şifa olarak gönderilen Kur’an-ı azimüşşandır. Kur’an okumak, onu ezberlemek, hatmetmek baştan sona hayırdır ve nurdur. Umulur ki biz Kur’an’ı okuyarak, onu mealinden ve tefsirinden tetkik etmek suretiyle anlayarak, hayatımızda yaşayarak ve Kur’an nizamının önce toplumumuzda daha sonra tüm dünyada hakim olması için gayret ederek Rabbimizin rızasına erenlerden oluruz. Rabbimizin rahmetini celbederiz ve Rabbimiz şifa ihsan eder ve üzerimizden bu virüs imtihanını kaldırır.

Bunun için şartlar imkan verdiği takdirde, duasını inşallah Kadir gecesinde yapmak üzere ‘1001 Hatim, 1001 Şifa’ ismi ile hatim kampanyası başlattık.  Tüm halkımızın katılımıyla her hanede o vakte kadar bir Kur’an hatmi inilsin. 1001 dert ve tasa için 1001 şifa ve nur olsun diye başlattığımız bu ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ hatim kampanyamıza katılmaya halkımızı ve tüm STK’ları davet ediyorum. Ortak noktamız ortak kitabımız Kur’an. Tıpkı ezanımız, kıblemiz ve Peygamber efendimiz gibi. Zaman birlik beraberlik kucaklaşma ve dayanışma zamanıdır. İnşallah bu virüsle gelen imtihandan Rabbimize sığınalım. O’na yönelelim. Nasuh bir tevbe edelim. Hayatımızda bir milat; yeni başlangıçlara vesile olsun. Hatim kampanyamızla ilgili https://www.facebook.com/ehadkaraman/ ve https://www.facebook.com/1001hatim/ sosyal medya hesaplarından bilgi alabilirsiniz. Kampanya katılmak için bu formu doldurmanız ve hatminizi kaydettirmeniz yeterlidir.

Son olarak dualarımızda inşallah müşterek olsun. Kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz, milletimiz, Ümmet-i Muhammed ve masum, mazlum insanlar için secdelerde kırık bir gönülle dua edelim. Zalimlere de Allah için buğzedenlerden olalım.

Ümitvar olalım, ümidimizi Asla kaybetmeyelim, birbirimize moral verelim, Allah’ı zikrederek ferahlık bulalım. Selam ve dua ile…”