Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Karaman Şubesi’nin 1001 Hatim 1001 Şifa’ya vesiledir diyerek öncülük ettiği hatimler tamamlandı.

EHAD Karaman Şube Başkanı Abdurrahman Eken konuyla ilgili bir açıklama yaparak; “Bundan yaklaşık 1,5 ay önce Rabbimizden, bizi malum virüs imtihanından kurtarması, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere maddi manevi bu virüs ile savaşan tüm kardeşlerimize yardım dilemek için başlattığımız ‘1001 Hatim, 1001 Şifa’ adlı hatim kampanyamız neticelenmiştir. Hatim Kampanyamıza başta Karaman olmak üzere Diyarbakır, Bursa, İstanbul, Erzurum, Şanlı Urfa, Mersin gibi Türkiye’nin dört bir yanından 1250 hatim okunmuştur. Öncelikle ‘1001 Hatim 1001 Şifa’ kampanyamıza hatim okutarak destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Okunan hatimlerin duasının salgın tehlikesinin henüz geçmemesinden dolayı Kanal 42 televizyonundan canlı yayında yapılacağını belirten Eken “Okunan hatimlerin duasını Kadir Gecesi halkımızın da katılımıyla yapmayı arzu ediyorduk ancak salgın tehlikesi henüz geçmedi. Bundan dolayı halkımızın sağlığını tehlikeye atmamak için ismini vermeyi uygun görmediğimiz Karamanımızın bir camisinde gerekli önlemleri alarak ve kurallara riayet ederek okunan hatimlerin duasını yapacağız. Yapacağımız hatim duası programı halkımızın da iştirak edebilmesi için Kanal 42 televizyonundan ve Facebook’ta EHAD Karaman sayfasından saat 22:30’da canlı yayınlanacaktır. Tüm Karamanlı hemşerilerimizi evlerinde televizyonları başında bu yapılacak duaya amin demeye davet ediyoruz.” dedi.