Programa Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kurum amirleri, Üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aktekke Merkez Cami İmam Hatibi Arif Öğüt’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; şubenin hazırladığı tanıtım slaytının gösteriminin ardından İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şube Başkanı Murat Şen’in açılış konuşması ile devam etti.

Şen; konuşmasına geleceğin umudu olarak tanımladığı gençlere hitap ile başlarken "Bu ay, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir aydır…” hadisi şerifine binaen ramazan ayının ihya edilebilmesi konusunda temennilerde bulundu ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sonrasında  KMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Abdullah Muaz Güven ve Dr. Yakup Pekdoğru’nun Ramazan Ayının anlam ve önemi ile geleneksel işleyişinden söz ettikleri kısa sohbetlerinin arasında KMÜ İslami İlimler Fakültesi Arş. Gör. Beytullah Çetin’in şefliğini yürüttüğü Türk Tasavvuf  Musiki Topluluğunun icra ettikleri dinleti ile süren ‘Ramazan Karşılaması’ Programı konukların plaket ve hediye takdimlerini almalarıyla son buldu. Program çıkışında Karaman Belediyesi ve Nazif Kara Köfte-Kokoreç’in sponsorluğunu üstlendiği davetliler için hazırlanan ikramlıklar ile hediye paketleri dağıtıldı ve Programı icra eden Konuklar ile İlim Yayma Cemiyeti öğrencilerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu.