Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS Sergi Salonunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen sergi açılışına; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi hanımefendi Munise Işık, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, kurum müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Doç. Dr. Mustafa Diğler ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz tarafından hazırlanan sergide, 12 Mart 1921 yılında TBMM’de kabul edilen İstiklâl Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan eserler ile birlikte Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Savaşları sırasında yaşanan o günleri yansıtan resimler yer alıyor.

Açılışın ardından sergiyi gezerek Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’dan sergi hakkında bilgiler alan Vali Işık, İstiklâl Marşımızın ülkemizin her bir köşesi işgal altındayken, kadını, çocuğu, yaşlısı, genci ile topyekûn bir milletin kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheser olduğunu söyledi.

Bağımsızlık sürecinde önemli bir rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın duygularına tercüman olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklâl Marşı ile bu kahramanlığı ölümsüzleştirdiğini ifade eden Vali Işık, “Çanakkale’de destan yazarak bu toprakları bize emanet eden ve Türk’ün gücünü dünyaya göstererek Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimize ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Karma sergi, 12- 21 Mart 2021 tarihleri arasında gezilebilecek.