Uysal yaptığı açıklamada;

“15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ/PDY’ci teröristlerin darbe girişimi; ihanetin şiddetine karşı Türk Milletin inanılmaz direnişiyle tarihe geçti. Darbeler ve darbe girişimleri tarihinde sivillerin üzerine tankların yürütüldüğü, darbeye karşı çıkanların katledildiği, parlamento binalarına zarar verildiği, devlet başkanlığı saraylarına saldırıldığı, kamu kurum ve kuruluşlarının binalarının yakılıp yıkıldığı görülmüştü. Hatta en modern savaş uçakları ve helikopterlerin kullanıldığı bile oldu. Ama hepsi bir gecede yaşanmamıştı; bu bir ilkti.

Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için yaptıklarının da eşi benzeri yok. Türkiye’deki gibi darbe girişiminin başlangıcından itibaren tankların kışlalardan çıkmasının engellenmesi, köprü ve yolları kesen askerlerin ateş tehdidine rağmen direnilmesi gibi olayların da dünya tarihinde pek benzeri yok.

Yüce Türk Milleti demokrasiyi 15 Temmuz 2016 yılında bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Vatanımızı böldürtmeyelim, Bayrağımızı indirtmeyelim, Ezanımızı dindirtmeyelim, diyen binlerce vatan evladı sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıkmıştır.

Darbe girişimine izin vermeyen yüce Türk milleti hep var olacaktır. 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz unutulmayacaktır.

Vatan için yaşayıp, Vatan için öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini ve vatanı uğruna canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

"Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilâl uğruna ya Rab ne güneşler batıyor…" Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.

Asil Türk Milletinin ihanete boyun eğmeyeceğini, vatanını böldürmeyeceğini, bayrağını indirtmeyeceğini, minarelerden ezan sesini dindirtmeyeceğini, Türk Milleti, Türk Devleti, Türk Vatanı, Türk Bayrağı olarak ilelebet var olacağını önce terör örgütlerine, sonra da işbirlikçileri dış mihraklara bir kez daha göstermiştir.

Darbe girişiminin üzerinden geçen 3 yıllık süre içerisinde darbeye karışan hainler hak ettikleri cezaları almışlardır. Yurt dışında, kaçak olan hainlerin de bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmelerini ve hak ettikleri cezaları almalarını arzu ediyoruz.

Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.” dedi.