Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Karaman İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen hocalar tarafından bütün şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve inilen hatm-i şeriflerin duası yapıldı.
Daha sonra Karaman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı.
“Geçmişten günümüze kadar hiçbir esaret altında kalmayan, sayısız ihanetlerle karşılaşan Türk Milleti başından büyük bir belayı daha savarak milli birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermiştir.” diyerek sözlerine başlayan Tezcan konuşmasında;
“Benim Karamanlı Ayşe teyzemin, Fatma ablamın çalışıp, çabalayıp alın teri ile kazanıp devlete verdiği vergisi ile alınan silahlarla, mermilerle, tanklarla, helikopterlerle yine benim Ayşe teyzeme, Fatma ablama, 33 kurşunla şehit olmuş Ömer Halisdemir’imize, Karamanlı şehidimiz Muhammed Yalçın kardeşimize kurşun sıktı bu hainler. Bayrak inmez, vatan bölünmez, şehitlerde asla ölmez. ” ifadelerine yer verdi.
Program Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan 15 Temmuz klibinin gösterimi ile devam etti. Klipten sonra sahneye çıkan Halil Erbay kahramanlık türküleri ve 15 Temmuz için kendisinin özel olarak yazıp bestelediği türküyü seslendirdi.
Daha sonra Karamanlı şehidimiz Muhammed Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın günün konuşmasını yapmak için sahneye çağrıldı.
Sözlerine; ”15 Temmuz tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı FETÖ Terör Örgütü bir darbe girişimi düzenledi.  Bu hain darbe teşebbüsü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu.” diyerek başlayan şehit babası Yalçın;
“15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz geçeside darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir, henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı, evladımız Muhammed Yalçın’ı ve diğer 251 kahraman şehidi bağrından çıkarmıştır.” dedi.
Program Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan’ın şehidin babası Selahattin Yalçın’a, Muhammed Yalçın’ın fotoğrafının işlenmiş olduğu bir tablo, annesine çiçek buketi ve şehidin kardeşine Türk Bayrağı hediye edildi.

Müdürlük adına Denetimlik Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker tarafından Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan’a 15 Temmuz konulu minyatür halı takdimi ile seminer sona erdi.