Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezi’nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletin verdiği mücadele ve kazanılan zafere ilişkin önemli anlar “Türkiye Geçilmez” konsepti ile Temmuz ayı boyunca dijital ortamda sergilenecek.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı gereken tedbirler alınarak ağırlanan ziyaretçiler fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini izleyebiliyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dönüm noktalarına ilişkin gösterim

Görme engelliler için özel bir yol bulunan merkezde, aynı zamanda işitme engelliler için de işaret diliyle anlatım imkanı sunuluyor.

Merkezde, 360 derece görsel deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. Bu alanda, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını ve hain darbe girişimine karşı milli iradenin nasıl bir direniş gösterdiğini anlatan üç boyutlu bir gösterim sunuluyor. Dijital gösterimde aynı zamanda sinematik ses sistemi bulunuyor.

360 derece görsel deneyim alanından sonra dijital haritalama gösteriminde ziyaretçilere, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dönüm noktaları üç boyutlu ve sinematik ses sistemiyle eşsiz bir gösterim sunuluyor.

Ardından gelen hologram gösterim alanında "wireframe" teknolojisi ile yapılan hologram gösterisi izlenebiliyor. Hologram gösterisi izlenirken, hemen yanında bulunan projeksiyon ekranında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz öncesi darbe teşebbüslerine dair bilinmeyenlerin anlatıldığı video film çalışması takip edilebiliyor.

Merkezin son gösterim alanı olan bilgi ekranında ise yine 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bilgilendirme videosunun yanı sıra 15 Temmuz 2021 Perşembe günü tüm sinemalarda gösterime girecek olan “Şafak Vakti” filminin tanıtım videosu yer alıyor. Dijital Gösterim Merkezi, Salı günü hariç hafta içi ve hafta sonu, 13.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.