Karaman’da yaklaşık 9 yıldır kitre sanatı ile uğraşan Filiz Sertan Kızıl, Halk Eğitim Merkezindeki öğrencileriyle birlikte birbirinden eşsiz sanat eserlerini vatandaşlarla buluşturuyor. Kızıl ve öğrencileri son olarak 745. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Çeşmeli Kilisede sergi açtılar.

Karaman’ın önemli şahsiyetleri ve geleneksel yaşam konusunun işlendiği sergiyi ziyaret edenler ise kitre bebekler sayesinde ilimizin tarihi hakkında önemli bilgi sahibi olma fırsatı yakaladılar.  El emeği göz nuru 32 eserin halkla buluştuğu sergi vatandaşlar tarafından beğeni topladı.

Kursiyerleriyle birlikte yaklaşık 1 buçuk yıldır sergiye hazırlandıklarını aktaran Kızıl, “Sergi için kursiyerleriyle birlikte yaklaşık 1,5 y “Türk Dil Bayramları etkinliklerinde Karaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Karaman şahsiyetleri, ilimizin yöresi ve geleneksel yaşam konulu kitre bebek sergimizi 13 Mayıs tarihinde açtık. Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre, Hz. Mevlana, Mümine Hatun, Piri Reis gibi önemli şahsiyetleri kursiyerlerime birlikte canlandırdık” dedi.

Kitre bebeklerin yapılış süreci hakkında da gazetemize bilgiler veren Kızıl şunları kaydetti:

“Kitre bebek sanatı çok meşakkatli bir sanat. Ana malzemesi pamuk ve kitreden oluşuyor. Kitre geven otu özü sert bir madde biz bunu sulandırıyoruz pamuğa şekil vererek bu eserleri meydana getiriyoruz. Aşama aşama şekil veriyoruz ve gövdesi tamamen telden oluşuyor. En son yüzünü de yaptıktan sonra boyama aşaması ve ardından giyim kuşam kıyafetleriyle birlikte aksesuarlarını tamamlayarak bebeğimizi oluşturuyoruz.”